Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tour de France en Pro Cycling Manager 2020 vernieuwd

Goed nieuws voor de wielerfans die ook van gamen houden: vandaag komen Tour de France 2020 en Pro Cycling Manager 2020 uit. De spellen van NACON en Cyanide zijn verkrijgbaar voor consoles (PlayStation 4 en Xbox One) en pc.

Pro Cycling Manager 2020 bouwt voort op het beproefde recept: je wordt manager van een professionele wielerploeg en probeert de ene na de andere zege binnen te hengelen en de top van klassementen te bestormen. Als gamer kun je virtueel deelnemen aan alle 21 officiële etappes van de Tour de France en meer dan 230 wedstrijden. In totaal zijn er 650 etappes te rijden.

Nieuwe functies

Er zijn verschillende nieuwe functies aan de 2020-game toegevoegd. Zo kan je het moraal van je wielrenners managen in de career mode. Daarmee wordt het spel nog realistischer. Het spel bevat een nieuw planningsysteem voor etappes dat je helpt om teamleden slim in te zetten. Voorts is de AI dynamischer en agressiever geworden.

Beleef de Tour vanuit het peloton

In Tour de France 2020 kom je fictief in actie als wielrenner van één van de topteams in de Tour de France. Terwijl je elleboog tegen elleboog in het peloton rijdt, beleef je de aanvallen, uitbraken, sprints en andere intense situaties van deze beroemde race van heel dichtbij. Om de felbegeerde gele trui te mogen dragen, moet je de juiste tactiek kiezen en je uithoudingsvermogen slim beheren.

Tour de France 2020 is op verschillende manieren verbeterd en uitgebreid. Zo is Luik-Bastenaken-Luik, de klassieker van 266 kilometer met steile beklimmingen, toegevoegd. De interface is opnieuw ontworpen: die laat spelers beter anticiperen op het parcours en de posities van de concurrentie. Het spel is voorts levensechter geworden. Beheer van de houding in tijdritten is bijvoorbeeld belangrijker geworden om succesvol te kunnen zijn.

Win een spel

Voor degenen die de games maar wat graag in huis willen hebben: in de komende weken mag Grinta! drie spellen weggeven. Houd de website en social media van Grinta! daarvoor in de gaten in de maand juni.