Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tom Dumoulin wil jeugd inspireren

Wielrenner Tom Dumoulin wil een voorbeeld zijn voor de jongste generaties. Met de Tour de Dumoulin gaat de Nederlander wielrennen onder jeugd promoten. De eerste Tour de Dumoulin vindt volgend jaar plaats op zondag 6 oktober, het weekend na de wereldkampioenschappen. Het event wordt gehouden in Maastricht, thuishaven van de renner.

“Het idee is eigenlijk ontstaan uit frustratie”, stelt de nummer twee uit de voorbije Tour. “Er wordt steeds gezegd dat we zo goed bezig zijn als Nederlandse topsporters, maar ik heb niet het idee dat er daardoor veel meer jeugd aan het bewegen is. Het wielrennen heeft veel aan populariteit gewonnen, maar ik zie niet dat er meer jeugd aan het fietsen is. Met het organiseren van deze wedstrijd hoop ik meer jeugd op de fiets te krijgen.”

De Giro-winnaar uit 2017 was al langer bezig om zijn status van toprenner te benutten voor een goede zaak. “Ik ben door het jaar heen vooral een egoïstische topsporter en dit is voor mij een manier om iets te betekenen voor het wielrennen in Limburg.” Het event is overigens niet alleen voor jongeren; ook oudere generaties zijn welkom.

Gerelateerde artikels