Deel dit artikel:

Tom Boonen publiekstrekker op DJ Matic Derny Classic

De eerste editie van dit 'na-voorjaarscritierium' is op 30 april.

Het deelnemersveld van de DJ Matic Derny Classic die op zaterdag 30 april plaatsvindt in de straten van Hamme-Zogge is rond. De grote namen die organisator Jurgen Mettepenningen beloofde, zijn van de partij. Met Tom Boonen krijgt de eerste editie van het ‘na-voorjaarscriterium’ meteen een absolute publiekstrekker aan de start.

Ook de rest van het deelnemersveld van de DJ Matic Derny Classic mag er wezen. Zo staat naast de kopman van Etixx – QuickStep één van de leidersfiguren van Lotto – Soudal aan de start: Limburger Tim Wellens, tweevoudig winnaar van de Eneco Tour en zondag nog nadrukkelijk aanwezig in de Amstel Gold Race met een aanval in de slotfase. Verder wordt het op 30 april ook uitkijken naar de komst van de Nederlandse Astana-renner Lars Boom (oud-wereldkampioen veldrijden en ritwinnaar in Tour en Vuelta) en naar Gentenaar Iljo Keisse, die zich perfect heeft omgeschoold van pistier tot wegrenner en achter de derny’s van de DJ Matic Classic één van de grootste kanshebbers wordt.

Met de vier profveldrijders van Marlux – Napoleon Games (Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en de broers Vanthourenhout), Laurens Devreese, Timothy Dupont en streekrenners als Oliver Naesen (IAM, dertiende in Parijs – Roubaix) en Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract Joeri Stallaert (Cibel) staat verder nog interessant volk aan de start. Het zeventienkoppige peloton wordt verder aangevuld met jong talent uit de regio. De toegang is gratis.

Programma

– 14.45 uur: Kids Run
– 15.45 uur: Inrijden dernymotards
– 16.00 uur: 1ste manche DJ Matic Derny Classic (20 ronden)
– 16.45 uur: Publiciteitskaravaan
– 17.15 uur: 2de manche DJ Matic Derny Classic (20 ronden)
– 18.00 uur: BV Classic
– 19.00 uur: Finale DJ Matic Derny Classic (30 ronden)
– 20.00 uur: Ceremonie met uitreiking door Miss België

Vanaf 20.00 uur: ‘Derny Afterparty’ (aan het overdekte kerkplein van Hamme-Zogge)
– 20.30 uur: optreden van De Romeo’s
– 21.30 uur: optreden van Paul Severs
– 22.15 uur: DJ Sven Ornelis (Q-Music)

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE