Deel dit artikel:

Tithonhelm valt in de prijzen

Ze wordt geprezen voor haar aerodynamica en ventilatie.

De Tithon, de aerodynamische helm van BBB Cycling, heeft de Design & Innovation Award van de Taipei Bike Show gewonnen. Het won de prijs vanwege de unieke combinatie tussen aerodynamica en ventilatie. Vooral de poging om het ventilatiesysteem te verbeteren, viel bij de jury in de smaak. “De Tithon is stijlvol en zit goed in elkaar”, klinkt het oordeel.

Een samenwerking tussen World Tour-ploeg FDJ en de Technische Universiteit Delft (TU) liet de Tithon tot stand komen. De renners van FDJ hadden behoefte aan een dichte, aerodynamische helm die wel goed blijft ventileren. Door de feedback van de renners en de hulp van de TU Delft werd de Tithon door BBB Cycling ontwikkeld. 

Door het grote egale oppervlak beschikt de Tithon over sublieme aerodynamische eigenschappen, terwijl ook de ventilatie optimaal blijft. Dat komt doordat lucht binnenstroomt via twee grote frontale gaten en een kleiner ventilatiegat aan de onderkant vlak boven de ogen. Via die luchtkanalen wordt koele lucht over het hoofd geleid naar de achterkant van de helm, waar de lucht de helm verlaat. Daardoor ontstaat een snelle helm, die goed blijft koelen in de meest warme omstandigheden. (JL)