Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Terugroepactie drie Specialized Allez modellen

Specialized schort de verkoop van de Allez, Allez Sport en Allez Elite op omdat er een mogelijk probleem is met de voorvork. Wie één van deze drie types fietsen van modeljaar 2018 kocht, wordt verzocht er niet meer op te rijden en de fiets naar de dealer te brengen voor inspectie.

Specialized ontdekte een mogelijke fabricagefout die tot een breuk van de voorvork kan leiden en neemt daarvoor het zekere voor het onzekere. Wereldwijd werden er al 13.000 exemplaren van de Allez, Allez Sport en Allez Elite verkocht aan dealers en fietsers. Voor al deze fietsen stuurt Specialized nu een ‘Stop ride en stop sell notice’ uit. Specialized meldt geen weet te hebben van ongevallen die zich met de betrokken fietsen zouden hebben voorgedaan.

Eigenaars van één van deze fietsen van modeljaar 2018 wordt gevraagd om de fiets terug te brengen naar een officiële Specialized-dealer. Specialized vervangt de voorvork in kwestie, maar verwacht pas tegen eind februari over voldoende nieuwe voorvorken te beschikken om alle gedupeerden te kunnen bedienen.

Belangrijk om weten is dat de Allez Sprint niet onder deze terugroepactie valt.

Via deze link vind je alle relevante informatie over het thema.