Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Terug aan het werk (of naar school) met Cube

Het Duitse Cube heeft zijn gamma voor 2020 klaar en het vlaggenschip is uiteraard de Litening C68X waarmee de renners van Wanty – Groupe Gobert in de Tour de France uitpakten. Voor wie tijdens de week het nuttige aan het aangename wil koppelen en de fiets gebruikt om er mee naar het werk of school te rijden, komt Cube met een paar heel interessante fietsen.

Gebaseerd op de Nuroad gravelbike had Cube in 2019 al een Nuroad Race FE in het aanbod opgenomen waarbij de ‘FE’ slaat op ‘fender’ oftwel ‘spatbord’. Voor 2020 komt er een Nuroad Pro FE met een budgetvriendelijke Shimano Tiagra aandrijving terwijl de Nuroad Race FE met een mix van Shimano GRX onderdelen mikt op de commuter die flink wat kilometers bij mekaar fietst. Met de volledige spatborden geniet je van een maximale bescherming tegen opspattend water terwijl het Supernova E3 verlichtingssysteem met naafdynamo er voor zorgt dat je snel door de andere weggebruikers wordt opgemerkt. Voeg er nog de Shimano GRX schijfremmen, een Acid SL bagagedrager en een stel 35 mm Schwalbe G-One banden aan toe en je hebt zowat de perfecte snelle touring- en commuterfiets.

Voor wie een wat langere afstand naar school of werk moet afleggen, is er nu ook een Nuroad Hybrid C:62 SL met Fazua trapondersteuning. Laat je hier niet foppen door de modelnaam want de Nuroad Hybrid C:62 SL ligt veel dichter bij de Agree Hybrid C:62 SL racefiets met elektrische trapondersteuning dan bij de Nuroad gravelbike. Die laatste is immers een gravelbike met een aluminium frame terwijl de Nuroad Hybrid C:62 SL en de Agree Hybrid C:62 SL een carbon frame hebben. Anyway: de Nuroad Hybrid C:62 SL is een perfecte mix van een stabiele E-racefiets met wat bredere 35 mm banden, een Shimano 1×11 aandrijving, volledige spatborden en een verlichtingssysteem met naafdynamo voor wie over lange afstanden wil pendelen.

Links de Nuroad Hybrid C:62 SL commuter bike met elektrische trapondersteuning, rechts de Agree Hybrid C:62 SL waarvan hij werd afgeleid.

Litening C68X Race

Voor wie de Cube Litening C68X Race in teamline edition voor 2020 nog niet had gezien: dit is’m. Met een volledige integratie van de kabels volgens Cube de meest aero racefiets die ze ooit maakten.

Het uitgebreide 2020 gamma van Cube vind je op de site van de Duitse fietsfabrikant.