Deel dit artikel:

Tem de legendarische Muur zo vaak als mogelijk

In het eerste weekend van juli houdt de stad Geraardsbergen de eerste editie van Challenge Geraardsbergen. Dit is een triatlon over de halve afstand voor individuele atleten of trio’s onder de vlag van Challenge Family.

Challenge Family is wereldwijd één van de meest populaire organisatoren van triatlons op lange afstand en organiseert triatlons op allerlei iconische plaatsen wereldwijd. Het doel van de organisatie is om deelnemers van alle niveaus samen met hun supporters de wedstrijd van hun leven bezorgen. Wie ooit al als toeschouwer, supporter of deelnemer in contact kwam met Challenge Family, zal kunnen beamen dat de organisatie daar best wel in slaagt.

Internationaal publiek
De stad Geraardsbergen zag wel wat in een samenwerking met Challenge Family, en omgekeerd, onder meer omwille van een aantal gedeelde waarden. Bovendien voelen atleten van over de hele wereld zich aangetrokken tot deze triatlon dankzij een tot de verbeelding sprekend fietsparcours over de Muur van Geraardsbergen. Ze zakken dat weekend dan ook graag af naar Geraardsbergen. Het belooft een intens weekend vol sportieve heroïek te worden.

Race tegen de klok op de Muur
Naast de wedstrijd over de halve afstand, wordt er het hele weekend een keur van uitdagende, recreatieve en sportieve side events voor alle niveaus en leeftijden aangeboden. Daarbij springt vooral de Challenge 3 uur De Muur Het Nieuwsblad op zaterdagavond 1 juli in het oog. Deze race tegen de klok focust op enkelingen, duo’s of teams van vier wielrenners die in drie uur tijd zoveel mogelijk beklimmingen van de Muur afleggen.

De spelregels
De spelregels zijn eenvoudig. De keuze van fiets is vrij: zowel mountainbikes, race- als crossfietsen zijn toegelaten. Om 17.30 uur is er een gezamenlijke briefing voor de deelnemers, de wedstrijd start om 18 uur. Elke ploeg krijgt één aflossings-chip die deelnemers doorgeven bij de wissel. Aflossen gebeurt in de verplichte wisselzone. De eerste renner rijdt minstens twee ronden. Nadien bepalen de renners zelf de frequentie van aflossing. De registratie van de race gebeurt via een elektronische registratietool.

Ben je op zoek naar meer informatie over de ‘Challenge 3 uur De Muur’ of wil je graag inschrijven voor dit prachtige en uitdagende event? Dat kan via deze link.