Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tehava komt met eigen wielenmerk: Fore

De Nederlandse wielergroothandel Tehava heeft met Isaac al een eigen fietsenmerk en met Trivio een label van onderdelen en accessoires, maar voegt daar met Fore nu een eigen wielenmerk aan toe. Fore schiet uit de startblokken met drie wielsets voor schijfremmen en twee voor velgremmen, alle wielen hebben carbon velgen en zijn tubeless ready.

De Fore wielen worden in Nederland met de hand gespaakt en voor de naven en spaken ging Tehava shoppen bij DT Swiss en Sapim. Voor een wiel uitgeleverd wordt, controleert Tehava het op elf punten. Om er voor te zorgen dat de wielen bij elke fiets passen, hield Tehava het design sober met matzwarte velgen en glanzend zwarte decals.

Links de Fore Five CR voor velgremmen, rechts de Fore Five CRD voor schijfremmen.

De Five CR wielset heeft 48 mm tubeless ready carbon velgen voor gebruik met velgremmen. In het voorwiel zitten 20 Sapim Aero X-Ray spaken, in het achterwiel vind je tussen de velg en de DT Swiss 350 naaf 24 spaken. Het voorwiel weegt 730 gram, het achterwiel 880 gram wat resulteert in een setgewicht van 1.610 gram. De Five CRD is de schijfremvariant van deze wielset. Dus ook hier een 48 mm hoge tubeless ready carbon velg, maar dan zonder het remoppervlak en met voor en achter 24 Sapim spaken. Het voorwiel weegt 710 gram en het achterwiel 850 gram of 1.560 gram per set.

Links de Fore Four CR wielen voor velgremmen, rechts de Fore Four CRD wielset voor schijfremmen.

Ook de Four wielset is er een CR (voor velgremmen) en CRD (voor schijfremmen) variant. Voor de Four wielsets gebruikt Tehava een 38 mm hoge carbon tubeless velg. De opbouw van de Four CR wielset is identiek aan die van de Five CR wielen, met 20 radiaal gemonteerde spaken in het voorwiel en 24 exemplaren in het achterwiel. Deze wielset weegt 1.590 gram, verdeeld in 720 gram voor het voorwiel en 870 gram voor het achterwiel. De Four CRD wielset (met 24 spaken in voor- en achterwiel) is zeventig gram lichter want het voorwiel weegt 680 gram en het achterwiel 840 gram.

De Three is er enkel in CRD-versie, van deze wielset maakt Fore dus geen variant voor velgremmen. Met 1.490 gram een heel interessante wielset want het aanbod lichtgewicht klimwielen voor schijfremmen is nog bijzonder klein. Ook in deze wielset trouwens 24 spaken voor en achter, maar dan gekoppeld aan een 26,5 mm hoge carbon tubeless ready velg die slechts 395 gram weegt.

Alle wielsets worden geleverd met tubeless ventielen en wieltassen. Voor elke wielset geldt een maximum belasting (gewicht van fietsers + fiets) van 100 kilogram en ook de adviesprijs is voor alle wielen identiek: 1.349 euro.

Alle informatie via Tehava en de nieuwe website die voor Fore werd ontwikkeld: www.forecyclingwheels.com

Gerelateerde artikels