Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Team Silver: sportvoedingssupplementen op maat van sportende 45-plusser

Team Silver is een nieuw, Belgisch bedrijf in de sportmarkt. Het ontwikkelt een gamma van voedingssupplementen die de veroudering van het lichaam compenseren. In combinatie met een gezond voedingspatroon verhogen deze producten het energie- en prestatieniveau. Langer genieten van intensief sporten is het doel.

Er zijn vele honderdduizenden Belgen in de leeftijdscategorie 45-plus die wekelijks actief tot intensief een sport bedrijven. Volgens Team Silver waren er tot voor korte geen probate sportvoedingssupplementen voor deze doelgroep voorhanden, terwijl supplementen wel degelijk belangrijk kunnen zijn.

“Vanaf 40 jaar reageert een lichaam anders op fysieke inspanningen en prikkels: de kracht vermindert, de recuperatie verloopt trager en de stijfheid in spieren en gewrichten is langer voelbaar. Het lichaam is fysiek niet meer even jong en doordat de stofwisseling langzamer werkt wordt er minder energie uit voeding gehaald. Om optimaal te blijven sporten is het essentieel een gezonde voeding aan te vullen met vitamines en mineralen, op maat van je leeftijd. Een lichaam van 45 heeft immers andere noden dan een lichaam van 30”, verduidelijken Bert Verstraete en David De Langhe, de mannen achter Team Silver.

De startup wilde de leemte vullen en ontwikkelde samen met een wetenschappelijke adviesraad een serie voedingssupplementen. Basis daarvan zijn de juiste doseringen die het lichaam van een actieve 45-plusser extra energie, een betere uithouding en meer kracht moeten geven. Dit zowel vóór, tijdens als na sportieve inspanningen.

Vijf formules

Het gamma bestaat uit een vijftal producten: de Performance Formula 45+, de Energy Formula 45+, de Recovery Formula 45+, de Flexibility Formula 45+ en de Vitality Formula 45+. Elk supplement heeft zijn eigen werking en voordeel. De producten zijn online verkrijgbaar via www.teamsilver.be.