Deel dit artikel:

Tacx wil nog meer feedback

Samenwerking met profatleten wordt geïntensiveerd.

Tacx gaat nauwer samenwerken met de profs. Met ingang van dit seizoen is de Nederlandse firma technisch partner van verschillende teams, waardoor er diepgaande feedback op de Tacx producten wordt verkregen.

Het technisch partnerschap houdt in dat Tacx in nauw contact staat met de renners over hun ervaringen met het materiaal van Tacx. Zij gebruiken de producten, zoals de Tacx NEO Smart trainer, intensief en delen hun feedback met Tacx. Die gedetailleerde kennis en ervaring wordt meegenomen bij de optimalisatie van een product en in de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo garandeert Tacx kwaliteitsmateriaal dat aan de eisen van de profs voldoet.

Ook krijgt Tacx input over hoe de renners zich optimaal voorbereiden op het seizoen, van tips & tricks tot voeding en muziek. Tacx wordt beter van de renners en de renners worden beter van Tacx, want zij krijgen er topmateriaal voor terug waarmee ze in een gesloten omgeving zeer gericht kunnen trainen. Die trainingen en tests sluiten perfect aan bij wat ze nodig hebben in voorbereiding op een belangrijke wedstrijd of periode.

Met deze World Tour teams werkt Tacx samen
In 2016 is Tacx technisch partner van de World Tour teams Astana, Etixx-Quick Step, LottoNL-Jumbo, Tinkoff en Dimension Data. Toonaangevende teams met toprenners als wereldkampioen Peter Sagan, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Mark Cavendish, Marcel Kittel en Robert Gesink. Elk team telt enkele ambassadeurs die Tacx helpen bij het ontwikkelen en optimaliseren van producten.

Deze Tacx producten gebruiken de teams
Astana, Etixx-Quick Step, LottoNL-Jumbo en Tinkoff gebruiken de Tacx NEO Smart trainers en de bidons en bidonhouders van Tacx. De mecaniciens van Astana, Etixx-Quick Step en Lotto-Jumbo werken met de Spider Team montagestandaards van Tacx. Dimension Data gebruikt de bidons en bidonhouders van Tacx.

In deze disciplines is Tacx ook actief
Tacx intensiveert in 2016 ook de samenwerking met de beste triatleten. Zo zijn we dit seizoen technisch partner van onder anderen Sebastian Kienle, in 2014 winnaar van het IRONMAN® WK in Hawaii, en de leden van het Etixx-BMC Pro Triathlon Team powered by Uplace. Tacx is ook actief als partner in het vrouwenwielrennen en bij mountainbike en cyclocross, baanwielrennen en schaatsen.