Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Suomy Timeless wil tijdloos zijn

De Italiaanse helmenfabrikant Suomy is gespecialiseerd in motorhelmen, maar legt zich sinds 2014 ook toe op fietshelmen. In het nog beperkte gamma daarin, is de Timeless de nieuwste aanwinst.

Door het veelvuldig in beeld rijden van veldrittopper Wout van Aert de voorbije winter leek het alsof Suomy al een oudgediende is in de fietsindustrie. Maar niets is minder waar: met de ontwikkeling van enkele innovatieve special design helmen, de Gun Wind en de Sfera, zette Suomy vanaf 2014 pas de eerste stappen op de markt der fietshelmen.

Het nieuwste model Timeless heeft anders dan de voorgaande modellen een uiterlijk je eerder klassiek zou kunnen noemen. Met een moderne toets weliswaar, zodat er een soort van tijdloze creatie ontstaat.

De Timeless heeft 35 ventilatiegaten en een inmold-constructie van EPS-schuim met polycarbonaat schaal, maar wat interessanter is: het verstelsysteem heeft drie verstelmogelijkheden in de hoogte en twee in zijdelingse richting. Als dat is wat we denken dat het is, dan hebben we dat nog niet eerder gezien bij welk ander merk.

De Timeless weegt 190 gram in maat M (54-58 cm), wat uiterst licht is, en kost niet meer dan 95 euro. Er is ook een maat L (59-61 cm) en de Timeless is er in 10 kleurencombinaties.