Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stromer ST5: de high speed bike waarin design en functionaliteit samenkomen

De speed pedelec is steeds vaker terug te zien op onze wegen. Eén van de toppers in dit snelle e-bikesegment komt uit Zwitserland: de Stromer ST5. Deze high speed bike is dankzij verschillende features een ideale fiets voor gebruik in onder meer het woon-werkverkeer.

Stromer heeft bij de ST5 gestreefd naar een zo perfect mogelijke fiets. Wat opvalt is bijvoorbeeld de strakke vormgeving, die kenmerkend is voor het merk maar bij dit model nog net iets strakker is. De bedrading is bij de ST5 geheel weggewerkt. Op deze manier heeft de fiets een heel minimalistische en stijlvolle look gekregen. De koplamp en het achterlicht zijn geïntegreerd en steken niet uit, wat schade voorkomt. De batterij is verwerkt in de onderbuis van het frame en ook de achterwielmotor valt nauwelijks op.

Over de motor gesproken: Stromer staat bekend om haar fietsen met krachtige ondersteuning. Bij de ST2, een voorloper, werd door fietsers zeer positief gesproken over de SYNO Drive. De ST5 heeft een doorontwikkelde motor. Dat betekent dat deze nog krachtiger is geworden. De SYNO Sport heeft extra power en meer koppelvermogen. Op deze speed pedelec wordt het gemakkelijker om een snelheid van 45 kilometer per uur te halen. Met een druk op de knop kun je de ondersteuning aanpassen.

De ST5 is ook een fiets die veel luxe biedt. Je hebt bij deze elektrische fiets bijvoorbeeld een ingebouwd touchscreen in de bovenbuis en je hebt geen sleutels meer nodig. Je ‘opent’ en gebruikt de fiets met een smartphone die toegang heeft tot de fiets. Als je wegloopt van de ST5, schakelt deze zichzelf op slot. En als je weer in de buurt komt gaat het slot eraf dankzij de Bluetooth verbinding en een app. Ook de accu is op deze manier beveiligd; die is onmogelijk los te koppelen, zonder dat de smartphone in de buurt is.

De nieuwe speed pedelec is afgewerkt met een hele reeks kwaliteitsonderdelen. De geometrie van het frame maakt het mogelijk om met 27,5 inch grote wielen te rijden. Daarop zijn high performance banden van Pirelli gestoken. Die zijn samen met de fabrikant ontworpen met als doel fietsers extra grip te bieden. Ook de andere onderdelen mogen er zijn. Er zitten elf versnellingen van Shimano op die je met de Di2 shifter en derailleur elektronisch kunt laten schakelen. Dankzij de schijfremmen van TRP geniet je uitstekende remprestaties, bij goed en bij minder weer.

Gerelateerde artikels