Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stromer lanceert eerste speed pedelec met riemaandrijving

Stromer heeft haar ST2 vernieuwd. Deze speed pedelec is voorzien van een onderhoudsarme riemaandrijving in combinatie met een naafschakeling en krachtige achterwielmotor.

De eerste ST2 werd in 2014 op de markt gebracht. Destijds was het de eerste volledig geconnecteerde speed pedelec. Nu, zes jaar later, laat het Zwitserse fietsenmerk andermaal zien met de tijd mee te zijn gegaan. De ST2 is volledig nieuw ontwikkeld.

Grote accucapaciteit

De high-end elektrische fiets heeft vijf versnellingen van Sturmey Archer met een verzetverhouding van 243%. Deze Stromer scoort punten met de grote accucapaciteit van 983 wattuur waarmee het bereik van de ST2 Launch Edition (foto hieronder) volgens de fabrikant oploopt tot 180 kilometer. Daarmee is deze speed pedelec een serieus alternatief voor de auto in bijvoorbeeld het woon-werkverkeer.

Voorts heeft het vernieuwde model een riemaandrijving van carbon. Deze is afkomstig van marktleider Gates. Dankzij het samenspel tussen de riemaandrijving en de CYRO Drive IG achterwielmotor (750 watt/ 40 Nm) versnelt de ST2 dynamisch, krachtig en nagenoeg geruisloos vanaf de eerste pedaalslag.

In de stuurbuis van de ST2 zit het geïntegreerde Daylight. Dit verbetert de zichtbaarheid. Comfort en veilige grip zijn gewaarborgd dankzij de 27.5“-banden met een groot volume. De zitpositie kan individueel aangepast worden voor extra rijcomfort.

Connectiviteit

Met de ST2 hebben fietsers volledige connectiviteit via geïntegreerde Bluetooth- en 3G-technologie. Dit biedt allerlei mogelijkheden, zoals diefstalbeveiliging met GPS-plaatsbepaling, smartlock (automatische ver- en ontgrendeling), over- the-air-updates, individuele motorinstellingen en statistieken. De accu kan er ‘keyless’, met een drukknop op het touchscreen, uitgehaald worden. Een sleutel is niet nodig.

Launch Edition en standaardmodel

De Launch Edition van de ST2 staat vanaf oktober bij de dealers. Deze wordt geleverd met de grote accu van 983 wattuur en de Stromer Amsterdam Double Bag 30 liter. In februari 2021 volgt het standaardmodel van de ST2, verkrijgbaar in Royal Blue en Dark Grey. Deze heeft een sportframe (maat M en L) of comfortframe (maat M) en is uitgerust met de accu BQ618 (bereik tot 120 kilometer).