Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Strijd om titel ‘Belgisch kampioen bedrijfswielrennen’ barst los

Welk bedrijf kroont zicht tot ‘Belgisch kampioen bedrijfswielrennen’? Op zondag 12 september zullen we dat weten. Die dag is er de Corporate Cycling Challenge. Het kampioenschap in Oostende is een ideaal moment voor teambuilding.

De Corporate Cycling Challenge is een bijzonder fietsevent waarbij bedrijven het over meerdere disciplines al fietsend tegen elkaar opnemen. De deelnemers van een team werken allemaal voor hetzelfde bedrijf. Het team (bedrijf) dat over alle disciplines heen als eerste wordt geklasseerd, mag zichzelf een jaar lang ‘Belgisch Kampioen Bedrijfswielrennen’ noemen.

Drie disciplines

De Corporate Cycling Challenge bestaat uit drie disciplines. De eerste is een ploegentijdrit over drie ronden op een parcours. Teams starten met minimaal drie en maximaal vijf deelnemers. De tijd van de derde finisher telt mee voor het klassement. Onderdeel nummer twee is een sprint, een één-tegen-één-gevecht over vijfhonderd meter waarbij de deelnemers uit stilstand starten. De eerste die de meet passeert, gaat door naar de volgende ronde, waar hij of zij opnieuw tegen iemand anders uitkomt.

Het afsluitende onderdeel van de Corporate Cycling Challenge is een wielerwedstrijd van ongeveer 45 kilometer. Elke team gaat met ten minste drie en maximaal vijf personen van start. Het klassement wordt opgemaakt op basis van de behaalde plaatsen van de eerste drie gefinishte teamleden.

Eretitel

Het winnende bedrijf draagt een jaar lang de eretitel ‘Belgisch kampioen bedrijfswielrennen’. Daar hoort uiteraard een trofee bij – leuk om mee te pronken bij klanten en andere zakelijke relaties. Daarnaast krijgt het een cheque van 500 euro overhandigd. Deze is bedoeld voor een zelf gekozen goed doel. Het winnende team krijgt tevens de nodige aandacht in een aftermovie en online.

Inschrijving geopend

Hebben jouw collega’s/ werknemers zin in een sportieve uitdaging en staat teamspirit hoog in het vaandel? Stel dan een bedrijfsteam samen en schrijf je in voor deze sportieve challenge die tegelijkertijd leuk en sfeervol is. Inschrijven kan online. Er zijn kosten aan verbonden (500 euro voor één team). Grinta! is partner van de Corporate Cycling Challenge.

Gerelateerde artikels