Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Strava lanceert aparte sectie voor Tour-uploads van profs

Vind je het leuk om te checken hoe de profs presteren op bepaalde Strava-segmenten? Strava voegt een nieuw onderdeel toe aan de app. Dit maakt het mogelijk om enkel de prestaties van de profs in de Tour de France en Tour de France Femmes avec Zwift te bekijken en vergelijken.

Strava maakt het een stuk makkelijker om de gegevens van de Tour de France te volgen door een sectie te introduceren die de dagelijkse activiteiten en foto’s van profrenners toont. Dit onderdeel heeft betrekking op de data die de renners in de Tour de France en rensters in de Tour de France Femmes avec Zwift uploaden. Het is volgens Strava een nieuwe manier om de actie en prestaties rondom wedstrijden te volgen. Bovendien is het zo veel gemakkelijker voor fans om de statistieken achter de indrukwekkende prestaties te bekijken, inclusief de tijden op segmenten.

Ook in het profpeloton is Strava een ingeburgerd fenomeen. Als je je eigen prestaties op bekende trainingssegmenten analyseert, zul je zo af en toe wellicht de naam van een prof zien opduiken. In 2021 uploadde 72 procent van de renners in de Tour de France de wedstrijdinspanningen naar Strava. Daarnaast verscheen 62 procent van de etappezeges in de Tour van 2021 op Strava.

Het nieuwe onderdeel van de social fitness tracking app is tot stand gekomen na de aankondiging van Strava’s driejarige samenwerking met de Tour de France en Tour de France Femmes avec Zwift. Het zal interessant zijn om te zien of dit slechts het begin is van nieuwe functies die wielerfans dichter bij profkoersen brengen. En ook om te zien of dit nog meer profs aanmoedigt om data te uploaden naar het platform.

De Tour de France wordt dit jaar gehouden van 1 tot 24 juli. De eerste Tour de France Femmes avec Zwift vindt aansluitend plaats, van 24 tot 31 juli.