Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Strava introduceert 3D-weergave

Strava heeft deze week een belangrijke update doorgevoerd. De populaire app maakt het met haar 243.0.0-versie nu mogelijk om 3D-kaarten te bekijken in de mobiele iOs en Android-app.

De update zorgt ervoor dat je bij het plannen van ritten beter rekening kunt houden met de topografie en hoogteverschillen van de route. Je kunt ook de hoogteverschillen van eerdere activiteiten bekijken. Deze functie kwam eerder al beschikbaar in de desktopversie, sinds het voorjaar van 2021.

Toegang tot de 3D-weergave is eenvoudig: je drukt gewoon op een rit in je lijst met activiteiten, tikt vervolgens op de kaart en kiest dan voor de 2D/3D-omschakelknop. Als je een route registreert op de mobiele app en je wilt de kaart in 3D bekijken, dan druk je op opnemen, tik je op de kaart en vervolgens op de 2D/3D-omschakeloptie. Om terug te keren naar een 2D-weergave van een kaart, tik je nogmaals op de keuzeknop.

Strava stelt dat gebruikers met de nieuwe functie de omgeving nu gemakkelijker kunnen visualiseren om hun locatie te bepalen en hun routes en stops te plannen. Hoewel Strava verwacht dat de functie nuttig zal zijn voor alle fietsers, zal de update volgens het bedrijf met name prestatiegerichte atleten triggeren om doelen te stellen, onder andere bij klimtrainingen en VO2 Max-inspanningen.

“Het betekent ook de volgende stap om van Strava de ideale trainingspartner voor trailsporters te maken. Zij kunnen onbekende trails betreden, want ze weten wat hen te wachten staat en hoe ze thuiskomen”, benadrukken de mensen achter de app. De update is gratis toegankelijk, er is dus geen abonnement op de premiumversie van Strava nodig om toegang te krijgen tot de 3D-weergave.

Deze update volgt op de recente introductie van Strava’s ‘Points of Interest’-functie, waarbij basiskaarten in de Strava-app en op de browser nu ‘points of interest’ tonen, waaronder oriëntatiepunten, fotoplekken, fietsenwinkels en populaire startpunten.