Deel dit artikel:

Strava en Snapchat slaan handen ineen

Snel een foto of video met vrienden delen na je meest recente work-out? Het kan dankzij een nieuwe koppeling tussen Strava en Snapchat.

Snapchat werkt vanaf heden samen met Strava. Beide partijen bieden een nieuwe sportlens waarmee je als fietser foto’s en video’s van je ritten en andere sportactiviteiten kunt delen op Snapchat. Dat alles gaat via de zogeheten Strava Activity Lens. Die maakt verbinding met je Strava-profiel, waardoor Snapchat toegang krijgt tot je activiteiten en statistieken. Elke keer dat je een training doet, wordt deze automatisch in Snapchat geladen.

Koppeling

Om je activiteit van Strava naar Snapchat te door te zetten, open je de Strava-app ga je naar je profiel. Vervolgens open je het overzicht met activiteiten en ga je naar de training die je wilt delen. Je kunt deze alleen kiezen als hij voor iedereen of enkel je volgers op Strava zichtbaar is. Daarnaast moet de activiteit een zichtbare kaart bevatten.

Op Snapchat vind je de Strava Activity Lens in de Lens Explorer van de app of op het openbare profiel van Strava. Je meest recente training verschijnt er automatisch. Daarnaast kun je door verschillende activiteiten bladeren om er een te kiezen die je wilt delen. Zodra je een training hebt gekozen om te delen, kun je een snap of verhaal maken. Het bericht bevat een link naar je Strava-workout, zodat je vrienden voor meer details naar Strava kunnen gaan. Je kunt ook eerder gemaakt foto’s van de training toevoegen. Hiervoor klik je op ‘herinneringen’.

De nieuwe Lens is wereldwijd beschikbaar voor alle Strava- en Snapchat-gebruikers op iOS en Android. Klik op deze link en test de lens.