Deel dit artikel:

Straf begin van 2022: Waregemnaar fietst naar Calpe

Voor Miquel Declercq (28) begint het nieuwe jaar met een sportieve uitdaging van formaat. Hij stapt aanstaande zaterdag (1 januari) in Waregem op de fiets voor een rit naar het zuiden. In zes etappes hoopt hij aan te komen in Calpe. Totale afstand: 2.000 kilometer.

De straffe fietstocht gaat onder meer langs Franse steden als Reims en Troyes, gevolgd door Dijon en Lyon. Na Montpellier kan Miquel de Middellandse Zee ruiken. Ten zuiden van Perpignan volgt de grenspassage met Spanje. Via wieleroord Girona zakt hij vrijwel parallel aan de kustlijn af naar zijn eindbestemming. Valencia is de laatste echt grote stad op zijn route.

Miquel is niet in zijn eentje. Hij kan rekenen op de ondersteuning van Pieter Pattyn uit Harelbeke (coördinatie), Bram Vandendriessche uit Ledegem (verzorger/ mechanieker) en Viktor Vandermeulen uit Meulebeke (chauffeur). Zij volgen Miquel met een camper en staan hem waar nodig bij om er zeker van te zijn dat hij al fietsend in Calpe geraakt.

De avonturier laat ons weten dat het hem is te doen om de sportiviteit. Nooit eerder zei hij ja tegen zo’n uitdaging. Tegelijkertijd wil Miquel zich inzetten voor het goede doel dat hem na aan het hart ligt: Cycling out of Poverty Belgium. Deze organisatie zorgt ervoor dat meer mensen in onder meer Kenia en Oeganda de beschikking krijgen over een fiets. Hiermee vergroot de mobiliteit van de bevolking. Onder meer scholen, zorginstellingen en werkplekken worden beter bereikbaar.

Wie ook een bijdrage wil leveren, kan doneren op het volgende bankrekeningnummer: BE42 5230 8100 2654 (onder vermelding van: de weg naar Calpe). Het fietsavontuur is vanaf zaterdag te volgen via Follow My Challenge, Instagram en Facebook.