Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stijlvol de winter door met kleding van Dotout

Ook al is de winter niet bepaald het meest uitbundige seizoen, je mag natuurlijk best gezien worden. In stijlvolle kledij, bijvoorbeeld. Voor de modebijlage Shot van Grinta! trokken Lien Crapoen en Lorenzo Derycke kleding van het Italiaanse wielermerk Dotout aan.

Het Italiaanse Dotout geeft het stijlvolle Combo Wind damesjack (189,99 euro) dat Lien draagt een score van vijf op vijf wat de winddichtheid betreft, twee op vijf voor waterdichtheid, vijf op vijf voor ademend vermogen en drie op vijf voor bescherming tegen de koude. Aanbevolen dus voor droge herfst- en lenteritten. De Swift lange broek zonder bretellen (99,99 euro) krijgt een vijf op vijf voor bescherming tegen de koude, het Dot Endurance W zeem houdt Lien urenlang pijnvrij in het zadel terwijl de plat gestikte naden ook bijdragen tot het comfort. De Pick Up Cap (24,99 euro) past perfect onder de Kabrio helm (139,99 euro), de Airmax handschoenen zijn vrij licht en daarom bruikbaar bij temperaturen van zes tot vijftien graden. (39,99 euro). Met de Essential Neck Warmer (19,99 euro) dicht Lien het thermisch lek tussen hals en kraag, haar Hash bril (109,99 euro) parkeerde ze ondersteboven in de ventilatiesleuven van de Kabrio helm (139,99 euro).


Het Le Maillot jacket van Lorenzo volgt de Pro Fit pasvorm met een vrij korte voorkant en verlengd rugpand om perfect op het lichaam aan te sluiten als je voorovergebogen op de fiets zit. Met zijn hoge bescherming tegen de koude en maximaal ademend vermogen is dit een jack voor de koude dagen van het jaar, waterdicht is Le Maillot (219,99 euro) niet. Uitgerust met het Dot Endurance zeem en in de meest ‘koudegevoelige’ zones voorzien van Dot Cold X-Warm stof is de Stripe lange broek met bretellen (129,99 euro) gemaakt voor de koelste ritten van de winter. Het fluo geel van de Stripe broek komt terug in de Hyper wintersokken die vijftien centimeter hoog zijn om ook je enkels en kuiten warm de winter door te helpen (14,99 euro). De Dot Sandwich constructie van de Pivot handschoenen zorgt er voor dat de water- en winddichte buitenlaag los staat van de voering waardoor je handen warmer blijven en de buitenlaag sneller opdroogt. De Pivot handschoenen kosten 64,99 euro. Net als Lien koos Lorenzo voor een Kabrio helm, maar hij verkoos de Rim bril (119,99 euro).