Deel dit artikel:

Sram presenteert HydroHC

Verbeterd platform van hydraulische schijfremmen

Controle, daar draait het om als je snel wilt gaan. Hoe minder tijd je nodig hebt om af te remmen, hoe meer je een hoge snelheid kunt aanhouden. Hydraulische schijfremmen zijn wat dat betreft de beste optie, volgens Sram, want ze zijn beter te doseren en je hebt er meer controle mee.

Na de HydroR schijfremmen presenteert Sram nu het HydroHC-platform, een volledig op jouw persoonlijke wensen instelbare set grepen en remmen die enkel met een Sram Red eTap groep te gebruiken zijn. De remhendels hebben Sram’s bekende Reach Adjust, maar ook het nieuwe Contact Point Adjustment, voor totale aanpasbaarheid. De laatste feature houdt in dat je zelf kunt instellen wanneer bij het trekken aan de hendel de remkracht moet aangrijpen.  

Naast die (nieuwe) instelmogelijkheden zijn ook de hoods onder handen genomen, met een kleinere omtrek zodat je je vingers er gemakkelijker omheen kunt plaatsen en ze kunt vasthouden.

De remklauwen zijn zowel in postmount- als in flatmount-versie beschikbaar. Verdere details en prijzen zullen op Eurobike 2016 bekend worden gemaakt. Op dit filmpje krijg je alvast een indruk van HydroHC.