Deel dit artikel:

100% Getest: Natuurlijke sportvoeding van Kalkman

Kalkman, niet meteen een naam die in onze contreien een belletje laat rinkelen. Laat staan dat wij direct de link zouden leggen met sportvoeding. Wat opzoekwerk leert ons echter dat dit nog jonge Nederlandse merk zich in de markt wil zetten met 100% natuurlijke sportvoeding.

We kregen een testpakket toegestuurd met daarin producten uit het hele gamma. Dit gamma bestaat uit een Hydro Drink dorstlesser, Energy Shot gels en Energy Bites.

Energy Bites

De Energy Bites zijn te verkrijgen in 4 verschillende smaken, Apple Cinnamon, Cacao Coffee, Fennel Abricot en Ginger Turmeric.

In tegenstelling tot bij vele andere merken bestaan deze Energy Bites niet in reepvorm maar zijn ze verpakt in kleinere, hapklare blokjes. De verpakking opent heel gemakkelijk en zo’n blokje neem je vlot in één maal in je mond. De bites zijn niet kleverig en eten vlot weg. De smaken zijn wat apart, geen typische zoete sportvoeding met kunstmatige fruitsmaakjes, maar een volle, niet al te zoete smaak. Aangenaam! Eén bite bevat 15g koolhydraten.

Energy Shots

De Energy Shots zijn koolhydraten in gelvorm, die per fles van 250ml (goed voor 10 shots) geleverd worden en in een herbruikbare flacon verdeeld moeten worden om mee te nemen onderweg.  Deze zijn in één smaak verkrijgbaar, Apple Maple. Net als bij de Energy bites is deze smaak zeker niet te zoet en aangenaam onderweg. De flacon kan tot maximaal 6 shots bevatten. Eén shot bevat eveneens 15g koolhydraten.  Onderweg is deze flacon iets minder goed doseerbaar, je drinkt via een ventiel dat je moet openen door erop te bijten terwijl je ondertussen op de flacon duwt, waardoor het niet altijd even duidelijk is hoeveel koolhydraten je op deze manier juist binnenkrijgt. Het voordeel is wel dat je geen gelverpakkingen meer moet openscheuren met soms plakkende handen als gevolg. De Flacon en het ventiel zijn volledig demonteerbaar voor een vlotte reiniging. Naast de gewone shots is er ook nog een versie met toegevoegde cafeïne.

Hydro Drink

Tot slot is er nog de Hydro Drink, de dorstlesser. Geen oplosbaar poeder, maar een siroop die je met water mengt. Ook hier een atypische smaak, Lemon Lime. De pure siroop doet effectief wat aan een homeopathische hoestsiroop denken, maar één maal vermengd in een bidon geeft deze een aangename, niet al te zoete smaak. Er gaan 5 koffielepels siroop in een bidon van 500ml. Een maatschepje zou handig zijn, want de ene koffielepel is de andere niet. Goed meegenomen is dat er geen bezinksel in de bidon achterblijft. Eén bidon van 500ml bevat 15g koolhydraten.

Website : www.kalkman.cc

Prijs :     Hydro Drink Lemon-Lime : €24,00 voor 500ml (goed voor 20 bidons van 500ml)

               Energy Bites : €30,00 voor 28 bites

               Energy Shots : €37,00 voor 30 shots