Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sportful is kledingleverancier van Trek-Segafredo

Nieuwe teamkit voorgesteld op trainingskamp.

Wielerploeg Trek-Segafredo rijdt de komende drie jaar in kleding van het Italiaanse merk Sportful. De vooruitstrevende aanpak van die fabrikant en het uitvoerige R&D programma dat er operationeel is, waren voor Trek-Segafredo reden om dit partnerschap aan te gaan.

Fietskleding is steeds belangrijker bij de zoektocht naar prestatieverbetering. Voor profs moet kleding onder alle denkbare weersomstandigheden optimaal zijn, en Sportful heeft de knowhow in huis om aan die eis te voldoen. Of het nu sneeuwt of er moet in een woestijn van 50 graden gekoerst worden, de innovatieve Italiaanse fabrikant heeft overal een antwoord op, zegt algemeen directeur Luca Guercilena van Trek-Segafredo.

Voor de nieuwe outfit hield men de bestaande vrij klassieke looks aan, maar werden er natuurlijk frisse nieuwe elementen aan toegevoegd. Sportful kon ook meteen aanhaken bij het high-visibility project van Trek-Segafredo, dat de zichtbaarheid van fietsers in het verkeer wil vergroten om aldus de veiligheid op te krikken.

Voor Alberto Contador zal er niet veel veranderen qua kleding: bij zijn vorige team (Tinkoff) was het ook al Sportful wat de klok sloeg. Zijn nieuwe ploegmaten Jasper Stuyven, Bauke Mollema en Jarlinson Pantano kunnen ook aan de slag met aerodynamische Bodyfit Pro kleding, Fiandre all-weather kits en het bekroonde Stelvio jack voor op extreme dagen.  

Gerelateerde artikels