Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Specialized vernieuwt Rockhopper

Specialized heeft deze week haar vernieuwde Rockhopper gelanceerd. Het merk zet deze mountainbike sterk in de schijnwerpers nu sportieve fietsen uit het entry-segment zeer gewild zijn in het coronatijdperk.

Sportieve instapfietsen worden dit voorjaar meer en meer verkocht. En dat merken de fabrikanten, zo ook Specialized, met name in de landen waar de showrooms ondanks het coronavirus al die weken gewoon geopend zijn geweest voor het publiek. Mensen zoeken geschikte alternatieven nu onder meer de sportscholen en fitnesscentra in veel landen noodgedwongen op slot zitten.

Voor iedereen

Specialized maakt de nodige tamtam voor de vernieuwde Rockhopper. Die vervangt zowel de vorige Rockhopper als de Pitch. Voor vrijwel iedereen met interesse in een mountainbike is er wel een geschikte uitvoering te vinden. Er zijn liefst negen varianten in verschillende maten: de Rockhopper 29 is er in de maten S—XXL en de Rockhopper 27,5 is er in de maten XS – M. Voor de allerkleinsten is er de Rockhopper 26 in de maat XXS.

Bij alle modellen in de Rockhopper-range draait het om de nieuwe A1 Premium Alloy-frameset met een XC-geometrie. A1 Premium Alloy is een eigen aluminium materiaal van Specialized. De buizen zijn double butted, wat gewicht bespaart. Kabels worden intern geleid. Daarnaast is er gedacht aan de routing voor een dropper post, als de eigenaar er eventueel voor kiest om die later toe te voegen.

Vanaf 499 euro

De Rockhopper is verkrijgbaar vanaf 499 euro. We hebben het dan over de basisuitvoering van de Rockhopper 29, 27,5 en 26. De Rockhopper Sport 29 en 27,5 is er voor 599 euro en de Rockhopper Comp 29 en 27,5 (met een dubbele aandrijflijn) voor 699 euro. Uithangborden in het assortiment zijn de Rockhopper Elite 29 (999 euro) en Rockhopper Expert 29 (1.199 euro).

Gerelateerde artikels