Deel dit artikel:

Specialized S-Works Epic gaat draadloos

Sram stelde recent zijn XX1 Eagle AXS draadloze mountainbikegroep voor. Specialized heeft met de S-Works Epic nu één van de eerste fietsen die met deze indrukwekkende onderdelengroep is uitgerust in het gamma. Het enige mogelijke struikelblok lijkt de vraagprijs…

Voor je naar de winkel sprint is het misschien niet slecht om eerst even je bankrekening te controleren. Vind je daar geen 10.499 euro, dan zal je op weg naar de Specialized-dealer toch eerst nog eens langs je oma moeten passeren om die een renteloze lening aan te praten.

Waarom Sram XX1 Eagle AXS zo revolutionair is, lees je hier. In het geval van de S-Works Epic AXS wordt de groep met 32T kettingblad en uiteraard de 10-50 cassette gemonteerd op een S-Works FACT 12m carbon frame met 100 mm veerweg. De RockShox SID Brain Ultimate heeft eveneens 100 mm veerweg in de aanbieding, uiteraard volgen frame en vork de Boost-standaard. De Roval Control SL wielen met carbon velgen passen perfect in het plaatje, net als de Quarq XX1 Eagle vermogensmeter en de Sram Level Ultimate remmen.

Beschikbaar in de kleurencombinaties Gloss Dove Grey/Rocket Ret/Crimson en Satin Black/Methallic White Silver (wie bedenkt de namen van die kleuren toch?) moet elke S-Works Epic AXS Mike Sinyard en zijn kornuiten 10.499 euro opbrengen. Maar dat van die prijs, dat hadden we al gezegd. Succes met het geld drukken!