Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Specialized presenteert loopfiets van carbon

Herinner jij nog wat je eerste fiets was? Als het aan Specialized ligt, wordt de eerste ervaring een onvergetelijke. Het fietsmerk heeft vandaag de Hotwalk Carbon gelanceerd. Deze loopfiets is volledig van carbon.

Jong geleerd is oud gedaan, zullen ze bij Specialized gedacht hebben. De jonge enthousiastelingen zijn misschien wel de wereldkampioenen van over een paar jaar. En dus besteden ze bij Specialized aandacht aan de allerkleinsten. Voor het eerst in de historie heeft ze een kinderfietsje van carbon ontwikkeld. Of beter gezegd: een loopfiets.

Vederlicht

Trappers en remmen mag deze Hotwalk Carbon dan niet hebben, hij beschikt wel over veel andere moderne snufjes. Met name het materiaalgebruik steekt erbovenuit: het frame, de vork en het stuur zijn van carbon, om precies te zijn van FACT 9r carbon. Dat is hetzelfde materiaal dat Specialized gebruikt voor zijn high-end racefiets en mountainbikes. Het is dan ook niet gek dat de Hotwalk Carbon behoorlijk licht is: 2,1 kilo. Met een knipoog meldt Specialized ons dat ze nooit een lichtere fiets maakte.

Ook de wielen zijn van lichtgewicht carbon gemaakt. Specialized heeft het fietsje uitgerust met Rhythm Lite-banden. Deze bieden volgens de ontwikkelaars een goede combi van snelheid en grip.

Het stuur en de grips vormen een belangrijk contactpunt tussen het lichaam van het kind en de loopfiets. Specialized stelt uitvoerig te hebben stilgestaan bij het design hiervan. De ontwerpers hebben het stuur en de handvatten een smallere diameter meegegeven, zodat het kind met de handen een betere grip heeft. Daardoor ervaren de kleine berijders meer controle, onder andere in de bochten. En neemt ook het vertrouwen toe.

Eén maat

De Hotwalk Carbon is er in één maat en leent zich voor kinderen tot 18,1 kilo. De kleine fiets heeft een adviesprijs van 999 euro en is bij een selectief aantal winkels én online verkrijgbaar.

Gerelateerde artikels