Deel dit artikel:

Specialized lanceert WK-fiets Evenepoel in gelimiteerde oplage

Dat 2022 voor Remco Evenepoel een topjaar was, is uiteraard ook Specialized niet ontgaan. Het fietsmerk brengt een limited edition uit van de Tarmac SL7: Remco’s Reign Celebration Tarmac Frameset. Er zijn er slechts tweehonderd van verkrijgbaar.

Specialized viert met de gelimiteerde frameset het fantastische wielerseizoen van Remco Evenepoel, die in 2022 zestien overwinningen pakte en met de wereldtitel op de weg in Wollongong (Australië) zijn absolute hoogtepunt beleefde. Die prestaties maakten hem de vierde renner in de historie die de regenboogtrui, een monumentale klassieker en een grote ronde in één seizoen wint. 

De frameset die Specialized nu aanbiedt, is een speciale. Het betreft de S-Works Tarmac SL7 die Evenepoel na het wereldkampioenschap werd aangeboden. Er worden er nu slechts tweehonderd van gemaakt, elk exemplaar is afzonderlijk genummerd.

Design

Over het design en de kleurstelling is nagedacht. “Het frame heeft lichtgevende kleuren over een parelmoeren achtergrond, die het transcendente effect symboliseren op het moment dat Remco van concurrent naar kampioen ging”, schrijft Specialized.

Op de bovenbuis zit een speciale wereldkampioensbadge en op de staande achtervork staat de tekst: legends are built not born. “Deze weerspiegelt de inzet en opoffering die zelfs de meest opmerkelijke atleten nodig hebben om een wereldkampioenschap te behalen”, aldus Specialized.

In de voorvork vind je een subtiele knipoog naar het opvallend hoge aantal van tien wereldtitels (mannen) dat in de afgelopen twintig jaar op fietsen van Specialized werd behaald. “Dit is een record waar we enorm trots op zijn. We zijn vereerd om samen te werken met geweldige renners, want alleen zo konden we dit bereiken.”

Meer specials 

De frameset wordt geleverd inclusief zadelpen, balhoofd, stuurpen en steekassen. De kosten bedragen 5.700 euro. Eerder al leverde Specialized een limited edition na de zege van Evenepoel in de Vuelta en het merk stelt dat het, gelet op Evenepoels jonge leeftijd, niet ondenkbaar is dat er nog meer specials volgen.