Deel dit artikel:

Specialized lanceert Turbo Levo Gen3

Fietsfabrikant Specialized introduceert vandaag zijn gloednieuwe e-mountainbike aan het grote publiek. De Turbo Levo Gen3 is zoals de naam doet vermoeden de derde generatie in het rijtje Levo’s. De fiets is zowel verkrijgbaar in de S-Works- als in de Pro-uitvoering.

Waar brengt 40 jaar ervaring op vlak van mountainbikes je anno 2021? Voor Specialized vertaalt zich dat in de Turbo Levo Gen3, een elektrisch aangedreven mountainbike. De combinatie van de krachtige motor en het behouden van stabiliteit om een natuurlijke offroad-ervaring te beleven, is waar deze fiets voor staat. De motor wordt trouwens ondersteund door de geavanceerde MasterMind Turbo Control Unit om je een rit als geen ander te bezorgen. Het frame is zoals bij alle topmodellen vervaardigd uit hoogstaand carbon in samensmelting met een achtervering van 150 mm.

De nieuwe Levo is volgens zijn makers de levendigste, meest wendbare, full-power e-MTB ooit. Daarnaast heeft de fiets verschillende wielmaten: 29 inch vooraan en 27.5 inch achteraan voor het beste comfort. Ook de geometrie van de nieuwe Levo is instelbaar naar persoonlijke verkeur.

In de S-Works-uitvoering leg je al snel 13.999 euro neer. De Pro-uitvoering is iets goedkoper en komt op de markt voor 11.499 euro. Het frame van de S-Works is eveneens apart te verkrijgen voor 6.999 euro.

Geïnteresseerd in e-bikes? Neem dan zeker eens in kijkje in onze nieuwe E-Bike Gids.