Deel dit artikel:

Specialized lanceert nieuwe Power Pro met Mirror-technologie en titanium rails

Specialized heeft een nieuwe versie van zijn Power Pro-zadel met Mirror-technologie uitgebracht. Het 3D-geprinte bovendeel sluit perfect aan op de anatomie van je lichaam.

Voor diegenen die niet bekend zijn met de Specialized Mirror zadels: de basis van het zadel is de stevige en alom bekende Specialized Power schaal en gebruikt dezelfde algemene vorm. De bovenkant van het zadel is 3D-geprint met behulp van een vloeibaar polymeer. Dit creëert een oneindig aanpasbare honingraatstructuur; het past zich aan het lichaam en ondersteunt alle onderdelen tijdens de rit.

De Power Pro is het derde zadel dat Specialized uitbrengt met Mirror. En tegelijkertijd het eerste dat niet de naam van S-Works draagt. Eerder waren er al de S-Works Power met Mirror en de S-Works Romin EVO met Mirror. Het nieuwe zadel heeft dezelfde Mirror-technologie als die twee zadels. Het verschil zit hem in de rails, waarbij de Power Pro met Mirror carbon inruilt voor titanium. Volgens Specialized verstevigt titanium het ontwerp en is het zadel geschikt voor weg, mountainbike en gravel.

De ronde titanium rails bieden meer opties voor zadelpen compatibiliteit en extra weerstand tegen beschadigingen. De verandering naar titanium voegt ongeveer 61 gram toe aan het totale gewicht van het zadel, dat 235 gram bedraagt voor de 143 millimeter versie. Ter vergelijking: het S-Works model weegt 192 gram in dezelfde breedte.

Het zadel wordt ook omschreven als Specializeds ‘eerste stap op weg naar een gesloten productieproces’. Dit omdat voor de schaal in de basis gebruik wordt gemaakt van hergebruikte carbonvezels. Specialized verwerkt restjes carbon uit de fabrieksproductie, ongeveer 15 procent van het zadel bestaat daaruit. Herwonnen carbon wordt gecombineerd met geïnjecteerd nylon, waardoor een duurzamere basis ontstaat.

De Power Pro met Mirror is geschikt voor mannen en vrouwen en is verkrijgbaar in twee maten: 143 en 155 millimeter. De adviesprijs bedraagt 370 euro. Dat is goedkoper dan de S-Works Power en S-Works Romin EVO met Mirror.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE