Deel dit artikel:

Specialized: fiets solo én veilig

Nu het coronavirus zich in snel tempo over de hele wereld verspreidt, neemt Specialized bijkomende veiligheidsmaatregelen om medewerkers, retailpartners en fietsers te beschermen. Veiligheid heeft topprioriteit. Met de ANGi crashsensor maakt Specialized soloritten veiliger.

Medewerkers in de Europese kantoren die hun taken vanuit huis kunnen uitvoeren, worden aangespoord om dat te doen. Specialized pakt de resterende taken in de kantoren via een ploegensysteem op en neemt extra maatregelen op het vlak van hygiëne. Alle opleidingen zijn uitgesteld. Deze maatregelen gelden op dit moment tot 6 april. Specialized roept fietsers op hun verantwoordelijkheid te nemen om verdere verspreiding van het virus te stoppen.

“Wees extra voorzichtig als je gaat fietsen. Niet alleen om het virus niet te verspreiden of op te lopen – fiets daarom niet in groep! – maar ook om valpartijen te voorkomen. Zo kunnen de ziekenhuizen en zorgverleners zich concentreren op wat nu hun prioriteit is: de behandeling van de patiënten die met corona zijn besmet.”

ANGi-crashdetectie

Specialized wijst tevens op het gebruik van ANGi-crashdetecie in de helm. Als de ANGi-sensor tijdens je rit een potentiële crash detecteert, maakt deze verbinding met de Ride App op je smartphone. Vervolgens klinkt er een alarm en begint het met aftellen. Als je in orde bent, annuleer je het aftellen en ga je weer verder met fietsen. Als je gewond bent en het aftellen niet kunt annuleren, stuurt de Ride App een sms-bericht naar jouw contactpersonen voor noodgevallen met de mededeling dat je mogelijk een ongeluk hebt gehad. Daarnaast sturen ANGi en de Ride App je locatie, via GPS-coördinaten, naar alle contacten die je in de Ride App hebt vermeld.

Win een crashsensor

Grinta! mag in samenwerking met Specialized Benelux een ANGi crashsensor weggeven. Wat moet je doen om hiervoor in aanmerking te komen? Maak een leuke selfie tijdens je solotocht en tag Grinta! en Specialized Benelux op social media. De origineelste selfie wint een ANGi crashsensor.