Deel dit artikel:

Speciale versies van Look Kéo Blade 2

Alberto Contador en Peter Sagan zetten hun handtekening op de pedalen.

Als grote kampioenen ermee rijden, dan moet het wel goed zijn. Look eert twee van ’s werelds beste renners met een speciale Signature-editie van zijn Kéo Blade 2 pedalen.

Peter Sagan laat weten: “Met de Blade 2 pedalen heb ik veel vertrouwen. Mijn pedaaltred is stabiel en op het grote platform kan ik alle kracht kwijt zonder dat die ergens verloren gaat. In- en uitklikken is gemakkelijk, vooral als het moet, in nood. Voor mij zijn deze pedalen een stapje dichterbij de overwinning.”

Alberto Contador is al even lovend: “Ik rijd al met Look pedalen sinds 2010. Ik ken de verschillende modellen die er geweest zijn: Kéo 2 Max, Kéo Blade en nu de Blade 2. Ik heb telkens de verbeteringen gevoeld en mijn pedaaltred is er ook in meegegroeid. Dat ik nu zelfs mijn eigen editie krijg, is best een eer. Ik raad de Blade 2’s aan iedereen aan die het beste wil van een clipless pedaal.”

Maar waar zijn die grootheden dan zo enthousiast over? Dat moet dan gaan over de aerodynamisch gevormde body, de carbon veer waarmee de Blade 2 is uitgerust en het 700 mm2 grote contactoppervlak met de schoenzool. De Blade 2 is verkrijgbaar in een veer met spanning 12 of met spanning 16. Het gewicht van een set inclusief hardware is 288 gram. De prijs is 185 euro. (RVS)

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE