Deel dit artikel:

Speciale Fight For Stig-polsbandjes zijn grote hit

Draag een speciaal polsbandje en steun Stig Broeckx.

Stig Broeckx ligt al anderhalve maand in coma, maar de buitenwereld blijft vechten voor de 26-jarige renner van Lotto-Soudal. Zijn ploegmakkers in de Ronde van Frankrijk rijden met speciale polsbandjes rond. Die zijn er ook voor supporters. De eerste duizend bandjes waren binnen de kortste keren de deur uit, de volgende, grotere oplage komt eraan.

Broeckx ligt nog immer in een coma, nadat hij in mei zwaar ten val kwam in de Baloise Belgium Tour. De support neemt intussen almaar toe. Tijdens de Ronde van Frankrijk zagen we heel wat sympathieke uitingen van supporters uit binnen- en buitenland (zie hieronder een foto van op de Mont Ventoux). Daarnaast rijden De Gendt & Co met de speciale Fight For Stig-polsbandjes.

stig-tour.JPG

De fanclub van Broeckx heeft besloten de polsbandactie verder uit te breiden. Dit als blijk van steun van de naasten van de onfortuinlijke renner. “De grote vraag naar de rode polsbandjes heeft ons verrast. De eerste 1.000 stuks waren in amper een week tijd de deur uit, via enkele lokale verdeelpunten in de horeca. De bestelling voor 3.000 extra bandjes werd al geplaatst en er is een webshop opgestart om ook supporters en sympathisanten die ver uit de buurt wonen de kans te geven om een klein schakeltje te worden in de strijd van Stig”, schrijft de club.

De bandjes kosten 2 euro (plus verzendkosten) per stuk. De fanclub benadrukt dat ze geen commerciële doeleinden heeft. “Door de kosten voor productie, transport, doosjes, stickers en affiches is de winstmarge miniem. De fanclub heeft niet de minste ambitie om hier zelf een euro aan over te houden. Uiteraard zullen wij een eventuele opbrengst schenken ten bate van Stig”, schrijft de fanclub. Op de website van de fanclub is alle informatie te vinden over de verdeelpunten. (fotobron polsbandjes: fanclub)