Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Speciale aero-schoen voor Rio

Het Zwitserse Suplest maakt snelle schoen voor Olympiërs.

De Olympische Spelen zijn begonnen en heel wat productontwikkelaars laten daar in Rio zien wat ze in hun mars hebben. Ook schoenenmaker Suplest laat zich niet onbetuigd met een fraaie aero-schoen. Genaamd: Aero.

Bij een aero-schoen gaat het erom de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. Suplest werkte samen met Swiss Cycling om daarvoor te zorgen bij deze Aero, die voorlopig exclusief is voorbehouden aan de renners van de Zwitserse baanploeg.

Na verschillende testen kwam Suplest uit op dit slanke en snelle model, dat op een afstand van 4 kilometer een tijdsvoordeel zou opleveren van 0.9 seconden, bij een snelheid van 60 km/u. De schoen werd ook al gebruikt voor een praktijktest door Stefan Kung van het BMC Racing Team in de proloog van de laatste Giro d’Italia.

Het bovenwerk van de Aero is van lichtgewicht microfiber en heeft geen naden. Als sluiting is gekozen voor veters, die worden afgedekt met een schoenflap. De carbon zool van Suplest staat garant voor maximale krachtoverbrenging.

De Aero is vanaf januari 2017 beschikbaar voor de prijs van € 329. (RVS)

 

Gerelateerde artikels