Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor fiets- én koffieverslaafden…

Voor veel sportieve fietsers geldt dat ze niet alleen verslaafd zijn aan hun fiets, maar ook aan koffie. Bianchi en Starbucks brengen beide werelden samen met de lancering van een speciale ‘koffiefiets’.

De nieuwe fiets, een special edition, is samen met Starbucks gemaakt ter gelegenheid van de opening van de eerste flagship store in het Italiaanse Milaan. De fiets heeft details in een bonenkleur, in de huisstijl van Starbucks Reserve Roastery zoals de store officieel heet.

Het gaat hier om een fiets die is gebaseerd op de Orso. De stalen, nostalgisch ogende fiets is uitgerust met enkele moderniteiten, zoals flat mount disc brakes, steekassen (12 millimeter) en een 1.5″ tapered vork. Tegelijkertijd zijn enkele ‘klassieke snufjes’ behouden, onder andere een zadelpen van 27,2 millimeter en traditionele BSA bottom bracket met schroefdraad.

Volgens Bianchi is de fiets, met oog voor elegantie én moderniteit, vooral inzetbaar voor stedelijke verplaatsingen, urban commuting. Daarnaast zien de Italianen deze special edition als een geschikte fiets om de conditie op peil te houden en om korte routes mee te rijden, zowel op de weg als off-road. De fiets is enkel in de nieuwe vestiging verkrijgbaar.

Door het Starbucks-koffiepunt te verbinden met één van de bekendste Italiaanse fietsmerken, moet de store een grotere toestroom van bezoekers krijgen. Koffieverslaafden vinden in het voormalige Palazzo delle Poste, goed voor 2.000 vierkante meter, niet alleen veel koffie, maar ook ruim 100 dranksoorten, gerechtjes en exclusieve producten (in samenwerking met Italiaanse designers).

Gerelateerde artikels