Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

SP-01: futuristische zadels met maximaal comfortniveau

Op zoek naar een nieuw zadel om het komende wielerseizoen nog meer uit jezelf te halen? Kijk dan zeker ook eens naar de SP-01 van Selle Italia. Deze collectie bestaat uit vier modellen met verschillende materialen.

Selle Italia heeft met de SP-01 naar eigen zeggen een revolutionair concept in handen. Het is dankzij slim materiaalgebruik een stijlvolle, comfortabele en esthetische zadelrange geworden. Bij het ontwerp heeft de Italiaanse zadelfabrikant zich laten inspireren door de automotive-industrie.

Als we naar één van de belangrijkste aspecten kijken, het comfortniveau, dan valt het op dat het zadel eigenlijk is opgebouwd uit twee delen. Die kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Op deze manier wordt het bekken tijdens een training op een extra goede manier ondersteund, zonder concessies te doen als het gaat om stabiliteit. Als fietser ervaar je heel wat zitcomfort, terwijl je toch met een zadel rijdt dat gemaakt is om te presteren.

De SP-01-collectie bestaat uit vier verschillende modellen. Het zijn de SP-01 Tekno Superflow (S: 125 gram), SP-01 Kit Carbonio Superflow (S: 160 gram), SP-01 Superflow (S: 200 gram) en SP-01 Titanium Superflow (S: 180 gram). Eerstgenoemde is een zadel voor op de weg, de overige drie kunnen zowel op de weg als offroad gebruikt worden.

  • Ga naar de website van Selle Italia voor de specificaties per zadel