Deel dit artikel:

Sokkenverkoop voor beter onderwijs in Afrika

Vélo Afrique en The Vandal hebben elkaar gevonden. Beide partijen zetten zich met sokkenverkoop in voor beter onderwijs in Afrika. Wie een paar sokken koopt, steunt het goede doel en maakt bovendien kans op een fietsreis naar Afrika (ter waarde van 4.250 euro).  

Al meer dan tien jaar organiseert Vélo Afrique, een fondsenwervingsproject voor de vzw Bonjour Afrique, mountainbikeavonturen in Afrika. Het hoofddoel van Vélo Afrique is om de schouders te zetten onder het onderwijs in verschillende Afrikaanse landen. Om dit jaar nog meer fondsen te werven, houden Vélo Afrique en The Vandal een sokkenverkoop. Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp de Belgische fabrikant sokken. Het gaat om twee soorten (25 euro per paar).

Mensen die het goede doel steunen door een paar sokken te kopen, maken dus zelf kans op een onvergetelijk fietsavontuur. Ieder paar sokken bevat namelijk een unieke wedstrijdcode die de eigenaar dichterbij brengt naar een mountainbikereis ter waarde van 4.250 euro naar Senegal, Cameroun, Uganda of Rwanda. Die laatste bestemming is onlangs aan de lijst toegevoegd voor de twintigste editie van Vélo Afrique, waarin de deelnemers samen letterlijk en figuurlijk maar liefst duizend hellingen zullen overwinnen.

“De afgelopen tien jaar bouwden we samen met de lokale bevolking verschillende scholen in Senegal, Cameroun, Uganda en binnenkort ook in Rwanda”, vertelt Jeroen Leen, grondlegger en medeoprichter van Vélo Afrique. “Al tweeduizend kinderen krijgen dankzij de steun van de Vélo Afrique-deelnemers degelijk onderwijs. COVID-19 heeft wel zijn impact gehad op onze scholen. Zo zijn sommige scholen twee jaar lang gesloten geweest. De heropstart zal van ons een duwtje in de rug moeten krijgen. We kijken er dan ook enorm naar uit om samen te werken met The Vandal om de fervente fietser te motiveren kinderen terug naar school te sturen. Met Valentijn voor de deur is het een mooi cadeau zonder verliezers: je krijgt er een mooi paar sokken bij, je scoort bij jouw partner, je steunt een goed doel en mogelijk ga je zelf als ambassadeur naar Afrika!”

“Doorheen de jaren hebben we verschillende connecties gelegd in het wielrennen en op die manier kwamen we in contact met Vélo Afrique”, zegt Toon Claessen, oprichter van The Vandal. “Aangezien we regelmatig goede doelen steunen en Vélo Afrique ook onze passie voor het fietsen deelt, is dit een perfecte match. We kijken dan ook erg uit naar de samenwerking en ook ik zal zeker een paar sokken aanschaffen. Een kans op een fietsavontuur in Afrika laat ik niet schieten!”

Cycling For Life

Vélo Afrique werkt vaker samen met partijen uit de fietsenbranche. Cycling For Life, het jaarlijkse piste-event van Grinta!, zamelt eveneens geld in voor de projecten van Vélo Afrique.

Gerelateerde artikels