Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

SKS Germany ook groot in sportieve fietstassen

SKS Germany bestaat honderd jaar en is wereldwijd bekend om haar kwalitatieve pompen en spatborden. Maar ook op gebied van sportieve fietstassen heeft SKS veel te bieden. Van het kleinste zadeltasje van 300 milliliter tot de grootste bike trekking zadeltas van 13 liter. De meeste tassen bieden de keuze uit montage via klittenband of met een kliksysteem. Alle tassen hebben een neutraal design, reflectie-elementen, goede bescherming tegen water en vuil, en zijn slim ingedeeld. Prijzen beginnen al bij 17,99 euro. Op alle tassen rust vijf jaar fabrieksgarantie.

Racer

SKS heeft een complete lijn van compacte fietstasjes. Neem bijvoorbeeld de RACER zadeltassen: die zijn er in de maten 300, 500, 800 en 1.800 milliliter. Sinds kort is er ook een unieke zadeltas van 13 liter inhoud, met geïntegreerd spatbord. Wie meer ruimte wil aan de racefiets kan kiezen voor de RACER EDGE, RACER STRAPS 300 of RACER STRAPS 800, de laatste is er ook in een click-versie.

Traveller

Voor trekking en citybikes is er de TRAVELLER-serie. Tassen voor diverse plaatsen aan het frame, met gelamineerde ritsen met ergonomische Easyzip sluitingen, beschermde binnenvakken en oranje gekleurde voeringen om spullen gemakkelijk te kunnen vinden. De TRAVELLER SMART heeft bovendien een transparant vak aan de bovenzijde voor een smartphone.

Explorer

Mountainbikers worden ook door SKS bediend, met de EXPLORER-serie. Zadel en frametassen, in verschillende uitvoeringen en maten (500 ml tot 1.800 milliliter).

Voor echte bikepackers heeft SKS een nieuwe tassenserie ontwikkeld; de EXPLORER EXP. tassen. De EXPLORER EXP. zadeltas wordt, heel bijzonder, met spatbord geleverd. De tas bevestig je aan de zadelpen, zonder deze te beschadigen. Het spatbord kan zonder gereedschap aan de tas worden gezet en houdt berijder, fiets en tas schoon. In het extra bagagenet kun je bijv. je regenjas snel bereiken. Met het ontluchtingsventiel maak je je tas zo compact als mogelijk. Er is ook een mogelijkheid van het bevestigen van een achterlicht. Inhoud 13 liter.

Ook is er een EXPLORER EXP. framebag, die je aan de bovenbuis bevestigt en toch ruimte laat aan een bidonhouder. Met snelle toegang tot minitool en minipomp door een extra vak. Inhoud 4.000 milliliter en tot 5 kilo.

De EXPLORER EXP. barbag, voor aan het stuur, maakt de serie compleet. Met een inhoud van 9.000 milliliter en door het ontluchtingsventiel blijft de tas toch heel compact. Met een spacer kan de afstand tot het stuur worden ingesteld. De tas heeft een voorziening voor een opsteeklicht.

Ook SKS-smartphonetassen

Wil je alleen je smartphone en eventueel wat kleine spulletjes meenemen, dan kan je vooruit met de stuurtassen van SKS. Zoals de SMARTBOY PLUS, waar de smartphone door de transparante voorzijde bediend kan worden en ruimte is voor een platte powerbank en andere spulletjes. Plaatsen gaat snel en zonder gereedschap. Kan ook op bijvoorbeeld een kinderwagen worden gezet. De tas kan ook los worden gebruikt.

Wie al een COMPIT stuurhouder heeft aangeschaft, kan er de watervaste universele smartphonetas COM/SMARTBAG bijbestellen. Je hebt dat geen COMPIT hoesje voor je telefoon nodig. Met één draai zet je de tas op de houder en haal je ‘m er weer af. Het grote transparante venster zorgt voor een comfortabele bediening van het touchscreen, inclusief vingerafdruk ontgrendeling. Met een extra vak voor sleutels, pasje en de COM / UNIT powerbank, voor het draadloos opladen van de smartphone.

Gerelateerde artikels