Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

SKS Germany biedt slimme bidonhouders

Wie een bidon op de fiets wil meenemen, schroeft een bidonhouder op het frame, nietwaar? Ook SKS Germany heeft dergelijke standaardoplossingen in huis, alleen gaat het bedrijf nog verder. Voor ieder type fietser biedt SKS Germany een oplossing, telkens met vijf jaar garantie.

Zoek je conventionele bidonhouders, dan kom je bijvoorbeeld uit bij de Topcage (adviesprijs: 6,99 euro) van kunststof. De bidon is gemakkelijk te plaatsen en uit te nemen en blijft goed in zijn greep. Hij is geschikt voor meerdere bidonformaten. SKS levert de Topcage in vijf kleuren.

Ook de Slidecage (adviesprijs: 8,99 euro) is van kunststof. Het plaatsen en uitnemen is extra gemakkelijk, omdat de bidon zowel van boven als vanaf de zijkant geplaatst kan worden. Hij is er voor links- en rechtshandig gebruik.

De Velocage (adviesprijs: 9,99 euro) is een sportieve en stijlvolle bidonhouder van 40 gram. Hij is leverbaar in mat of glanzend of zwart of wit en eventueel voorzien van een logo. De houder bevat sterke klemmen en desondanks is het gemakkelijk om een bidon te plaatsen en uit te nemen.

Als er een bidonhouder in het oog springt, dan is het wel de Wirecage (adviesprijs: 8,99 euro). Deze aluminium bidonhouder is uit één stuk gebogen. Hij houdt de bidon goed in zijn greep en is geschikt voor meerdere formaten.

Lichtgewicht bidonhouders

De Dual (adviesprijs: 19,99 euro) is een lichtgewicht en sterke bidonhouder (28 gram). Deze bestaat uit een combinatie van gerecyclede carbonvezels uit de auto-industrie en slagvast polyamide. Hij is verkrijgbaar in een cleane, matzwarte stealth-look, met glansdetails.

Nóg lichter is de Pure (adviesprijs: 44,99 euro). Hij weegt slechts 19 gram, omdat hij volledig is vervaardigd van carbon. Dat maakt hem bovendien sterk en zwaar belastbaar. Kenmerkend zijn de slanke vorm en het fraaie matzwarte design met glansaccenten stealth-look.

Alternatieve bevestigingen

SKS Germany biedt naast reguliere bidonhouders ook diverse alternatieve systemen. Een daarvan is de Anywhere (adviesprijs: 9,99 euro). Deze is bedoeld voor als het frame geen bevestigingen voor een bidonhouder heeft of als je een extra bidonhouder aan het frame of de voorvork wilt. De Anywhere bestaat uit twee adapters en twee sterke klittenbanden (voor framebuizen tot 80 millimeter diameter). Je kunt aanvullend kiezen uit twee verschillende bidonhouders: de Anywhere Topcage (adviesprijs: 14,99 euro) of de Anywhere Velocage (adviesprijs: 19,99 euro).

Ook het stuur kan een geschikte plaats zijn voor montage van een houder. De Com/ Cage Velo (adviesprijs: 14,99 euro) bestaat uit een adapter en de Velocage-houder. Je bevestigt deze aan de Compit-smartphonehouder. Heb je geen Compit-houder, dan is er de Com/ Add adapter (adviesprijs: 7,99 euro). Dit systeem is ook praktisch voor mensen met een e-bike.

Multifunctioneel

De Spacecage (adviesprijs: 15,99 euro) biedt twee functies in één bidonhouder. Aan de onderzijde zit een geïntegreerde opbergruimte die met bajonetsluiting is bevestigd. Dit is ideaal voor het wegstoppen van kleine eigendommen. De constructie is gemaakt van een lichte en sterke kunststof en uitgerust met de bekende flexibele houderhaken van SKS.

Ook de Lockcage (adviesprijs: 25,99 euro) biedt twee functies in één bidonhouder. Deze bestaat uit een combinatie van de SKS-bidonhouder en een cijferkabel Roll-Back slot. Dit systeem maakt het gelegenheidsdieven moeilijk om je fiets snel mee te nemen.

Bij montage van de Monkeybottle (adviesprijs: 34,99 euro) is een bidonhouder overbodig. Je plaatst de bidon gewoon op de magnetische houder. Dat werkt heel gemakkelijk en het oogt strak. De montage is eenvoudig, ook op kleinere fietsframes. De magnetische verbinding is sterk, dus de bidon laat onderweg niet los.

Gerelateerde artikels