Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sixs sportondergoed ook in de Benelux

Tom Boonen gebruikte het, Philippe Gilbert gebruikt het.

Sinds kort verdeelt distributeur Feryn Quality Bike Brands het Italiaanse merk Sixs: Original Carbon Sportwear. Het sportondergoed werd c.q. wordt gedragen door toprenners als Tom Boonen en Philippe Gilbert, en is speciaal ontwikkeld met het oog op professionele atleten. Maar vanaf nu is de collectie dus ook beschikbaar in de Benelux.

Sixs Original Carbon Sportwear onderscheidt zich naar eigen zeggen van ander sportondergoed door een ongeëvenaarde combinatie van comfort, bescherming, recuperatievermogen en multifunctionaliteit. Het gebruik van een gepatenteerd materiaal maakt dat SIXS onderkleding de huid optimaal beschermt tegen transpiratie. Het zweet verplaatst zich rechtstreeks van de huid van de sporter naar de buitenlaag van de kleding, wat maakt dat zweetdruppels verdampen zonder het huidoppervlak aan te raken en de lichaamstemperatuur moeiteloos gehandhaafd blijft. Wie sport met deze kleding heeft het dus nooit meer te warm of te koud, ongeacht de weersomstandigheden, zo claimt Sixs.

De producten van Sixs zijn in dat geval natuurlijk prima geschikt voor fietstochten in zowel zomer als winter en ze zijn daarnaast ook perfect inzetbaar voor een variëteit aan andere sporten, waaronder atletiek, voetbal, skiën, triatlon en motorsport. Op de koop toe helpt de onmiddellijke overzetting van transpiratie naar het buitenoppervlak om onaangename geuren te bestrijden en zelfs te elimineren. Sixs vermijdt het gebruik van naden om het grootst mogelijke comfort te bereiken en produceert zijn onderkleding alleen maar met het meest kwaliteitsvolle en moderne materiaal op de markt.
Als officiële partner van wielerploegen Lotto Soudal en Quick-Step Floors worden alle Sixs-producten getest en gedragen door toppers als Marcel Kittel, Jens Debusschere en André Greipel.

Naast de onderkledinglijn heeft Sixs nog een opvallende collectie van producten: Osmosixs. Dat zou komaf maken met spierverzuring. Technologische innovaties uit de medische wereld werden geïmplementeerd om compressiekledij te ontwikkelen die het lichaam voorziet van carnosine, een natuurlijke tegenhanger van melkzuur. Producten uit de Osmosixs-lijn dienen deze werkzame stof al tijdens het sporten zelf toe via de huid, wat verzuring zo goed als onmogelijk zou maken en de recuperatie aanzienlijk vergemakkelijkt. Klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar stel dat het klopt? Dan heb je een wondermiddel!

 

Gerelateerde artikels