Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sioen stelt nieuwe plaat én nieuwe fiets voor

Gentenaar Frederik Sioen stelde in Antwerpen zijn nieuwe plaat voor, getiteld 'Messages of cheer and comfort'. Het draaide in lunchbar Vitesse Coffee and Cycling evenwel om meer dan muziek alleen. Siüntana's gloednieuwe, op maat gemaakte Jaegher fiets werd er ook in primeur getoond.

We zagen een ontspannen Sioen in Antwerpen, die er duidelijk zin in had. Ook hijzelf zag de nieuwe Jaegher Spitfire Epic voor het eerst in Vitesse Coffee and Cycling. “Hoe kan ik me nu nog concentreren op mijn muziek, met die fiets hier voor me.”

De nieuwe fiets van Siüntana is een stalen pareltje van Belgische makelij. Handbuilt in Belgium is geldig voor zowel de fiets als de wielset van SWS Wheels uit Moorsel. Emanuel van Jaegher legt uit: “Het is in de eerste plaats een racefiets, met het verhoogde comfort omwille van de keuze voor staal uiteraard. Uit gesprekken met Frederik werd duidelijk dat hij vooral een volbloed racefiets wou, en dus werd die geometrie aangehouden. We hebben wel een alternatieve insteek voorzien. Mits een kleiner formaat van wiel (650B) kan ook een gravelband tot 35mm worden gemonteerd, zodat ook veldwegen een optie vormen. De fiets werd afgemonteerd met Shimano Ultegra en schijfremmen met interne remkabels.”

Wat het meeste opvalt? De kleur. Prisma Silver voor het frame afgewerkt met een voorvork en accenten in Candy Red, samen goed voor negen lagen lak. Onder een andere lichtinval krijgt de fiets een andere gradatie van zilver en rood . Daar waar lakschade mogelijk is gebruikt Jaegher ongelakte inox. Geen framestickers dus. Voor de wielen werd aangeklopt bij SWS Wheels uit Moorsel. Kris Seminck ging samen met Sioen op zoek naar de combinatie van zijn voorkeur. Voor de racewielen werd dat een hogere velg met strakke zwarte bestickering. De kleinere gravelwielen werden in samenwerking met Gravel & Coffee frivoler gepersonaliseerd met een pianoklavier.

In het tweede deel van de avond gingen we de muzikale tour op. De singer-songwriter uit Gent nam plaats achter de piano en zong naast enkele bekende songs ook nieuw werk. “Ik was voorbestemd om muzikant te worden”, vertelde Sioen. “Mijn grootvader Remi Sioen had drie muzieknoten in zijn naam. Het moest wel zo lopen.” Over de nieuwe plaat lezen we in de voorbeschouwingen dat ze bestaat uit eerlijke en melodieuze ballades, met troostende en bemoedigende teksten. Dat kunnen we enkel beamen. Een ode aan té veel liefde, al dan niet voor de fiets, in “Burden of Love”. Een oproep om niet altijd te voorzichtig te zijn, in “Baroque”. Of een gesprek met de ‘jeugd van tegenwoordig’, om tot actie over te gaan en de wereld te veranderen, zoals in het mooie “Little Girl”.

Dat Sioen zelf geen schrik heeft om actie te ondernemen, bewijst zijn staat van dienst. Als peter van Duizend Kilometer Tegen Kanker, Velo Afrique, Mei Plasticvrij en 123-Piano in Gent is hij niet aan zijn proefstuk toe. Evenzeer denkt hij eraan in 2021 een fietstrip te organiseren in zijn tweede vaderland, Korea, waar hij regelmatig verblijft. In afwachting treffen we hem aan op de nieuwe Jaegher, “cruisin” rond Gent en ver daarbuiten. Langs de jaagpaden naar “Tourcoing”? Of een randje “Bad Behaviour” tijdens een gravelrit met Gravel & Coffee?

Meer info over de artiest en de verschillende partners kan je hier vinden:

Gerelateerde artikels