Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

SIGMA SPORT start fietsseizoen met fris logo en nieuwe GPS-computers

De lente is begonnen. En daarmee is het de hoogste tijd om weer fris en vol energie op de fiets te stappen. SIGMA SPORT heeft zich tot in de puntjes voorbereid op het nieuwe seizoen. Onder andere met een nieuw, fris en modern logo. Daarnaast breidt het portfolio uit.

SIGMA SPORT, met Duitse roots, is al jaren bekend bij een groot publiek, ook in de Lage Landen. Vanaf dit jaar richt het merk zich nadrukkelijker op een jonger en nog internationale publiek. De introductie van het nieuwe logo moet dat moment markeren. Dit is tevens het startmoment van een reeks productintroducties die in de komende maanden op de markt worden gebracht.

De eerste introductie is er nu al. Het gaat hier om de uitbreiding van de ROX-familie. Nieuwkomers zijn de ROX 2.0, de ROX 4.0 en de ROX 11.1 EVO GPS fietscomputers. De variëteit aan uitvoeringen biedt voor ieder wat wils: van recreatieve fietsers tot professionele gebruikers die er koersen mee moeten winnen.  

ROX 2.0: voor de recreatieve fietser
De ROX 2.0 GPS fietscomputer is perfect voor alle recreatieve sporters. De aantrekkelijk geprijsde ROX 2.0 meet basisgegevens als de snelheid en afstand via het GPS-signaal. Een snelheidssensor is hierom overbodig. Het instapmodel is al compatibel met de smartphone, zodat je slimme functies als turn-by-turn navigatie (via de Komoot app) en Smart Notifications kunt gebruiken. Je ziet dan WhatsApp-berichten of inkomende oproepen in de display verschijnen. In de nieuwe SIGMA RIDE App kun je je rit uitlezen. Via Live View kun je direct op de kaart zien waar je bent en welke afstand je al afgelegd hebt. Ook kun je via de app je data eenvoudig uploaden naar Strava – dat kan desgewenst ook automatisch – of je displayinstellingen naar eigen smaak aanpassen. Maak je gebruik van een elektrische mountainbike of gravelfiets, dan kan deze computer ook daarmee verbonden worden. Dit model is er vanaf 69,95 euro.

ROX 4.0: voor de sportievere fietser

De ROX 4.0 GPS fietscomputer richt zich op sportievere fietsers die uitgebreider willen trainen. Naast alle genoemde mogelijkheden van de ROX 2.0 biedt de ROX 4.0 handige extra’s, zoals een groot 2,4 inch display en meer specifieke trainingsfuncties. Denk daarbij aan hartslag- en cadansmeting. Die worden door middel van de nieuwe, magneetloze sensoren (ANT+/BLE compatibel) geregistreerd. Tevens beschikt dit model over meting van hoogtes en stijgingspercentages. Dat is extra handig tijdens vakanties in de bergen of als je met je vrienden erop uit trekt in de heuvels van bijvoorbeeld de (Vlaamse) Ardennen of Zuid-Limburg. De vanafprijs is 89,95 euro (Basic). Andere uitvoeringen hebben een HR bundel (129,95 euro) en HR + Sensor bundel (189,95 euro).

ROX 11.1 EVO: voor zeer sportieve fietsers en wedstrijdrijders

De ROX 11.1 EVO GPS fietscomputer is voor de diehard fietsers die echt op zoek zijn naar topprestaties of alles uit hun indoor training willen halen. De ROX 11.1 Evo is licht van gewicht (55 gram) en compact. Daarmee is hij ideaal voor gebruik in wedstrijden. Het apparaat biedt meer dan 150 geavanceerde trainingsfuncties. De data worden weergegeven op een 1.77 inch full color display. Uniek is dat je naar eigen wens ook de datavelden een kleur kunt geven. Dit om een belangrijke trainingswaarde extra duidelijk te markeren. Er kunnen vele sensoren gekoppeld worden. Naast hartslag-, cadans- en snelheidssensoren is er ook ruimte om een vermogensmeter te verbinden. Je kan ook het elektronisch schakelen van bijvoorbeeld Shimano Di2 of je smart trainer hierop afstellen om indoor je workouts te doen (FE-C).

Nieuw is de Crash Alert-functie. Wanneer er onderweg onverhoopt iets mis gaat kan er door middel van GPS-coördinaten snel hulp worden ingeschakeld. Onderweg navigeren is ook geen probleem. Je geniet van turn-by-turn navigatie (via de Komoot app) en kunt ook een GPX-track inladen en volgen. De SIGMA RIDE app ook een mooie upgrade gekregen. Voortaan is het ook mogelijk je GPX-bestand te importeren en routes snel met vrienden te delen via WhatsApp of mail. Dat is extra handig in het geval je samen op de fiets stapt. Dit model is er vanaf 169,95 euro.

SIGMA RIDE app

Of je nou gewoon rustig wilt peddelen, je conditie wilt verbeteren of wilt presteren, je hebt ongetwijfeld profijt van de SIGMA RIDE app. Deze gratis app vormt een belangrijke toevoeging aan je SIGMA GPS fietscomputer en helpt bij het realiseren van je persoonlijke doelen. Je kunt snel je rit uitlezen of onderweg bekijken via de Live View functie of na afloop nog eens rustig nakijken in het activiteitenoverzicht. Daarnaast is het mogelijk om snel en eenvoudig je activiteiten te uploaden naar communities als Strava, Komoot of Trainingspeaks. In de SIGMA RIDE app kun je ook je displays naar eigen wens instellen en je routes bekijken, importeren en delen. De app is gratis te downloaden in de Google Playstore of voor iOS in de AppStore.