Deel dit artikel:

Sigma Roadster USB is verbeterd

Kleiner, lichter en met meer lichtopbrengst.

De Roadster USB is de opvolger van Sigma’s Roadster koplampje. De opvolger heeft een volledig nieuw design en is voorzien van een geïntegreerde lithium-ion-accu. Het is het voordeligste oplaadbare, wettelijk goedgekeurde StVZO-lamp van het Duitse accessoiremerk. Een krachtige lichtopbrengst van 25 LUX wordt gecombineerd met een uitsteken lichtbeeld, en dat maakt van het lampje een welkome toevoeging voor in het dagelijkse verkeer.

Voor het eerst heeft Sigma Sport deze koplamp voorzien van een stevige siliconenhouder. Daardoor is de Roadster USB compacter en sneller te bevestigen dan vergelijkbare modellen en is hij bij uitstek geschikt voor platte racesturen. De CREE High Power LED behoort tot de beste in zijn klasse. Samen met de geoptimaliseerde high performance-optiek van Sigma zelf zorgt deze LED bij de Roadster USB voor een goed zicht met een lichtbereik tot 30 meter.

Inclusief houder weegt de lamp slechts 72 gram maar niettemin noemt Sigma het een echte blikvanger. Dat zal ook me de zijwaartse zichtbaarheid ervan te maken hebben: daardoor geeft de ingeschakelde koplamp extra veiligheid tijdens ritten in het donker.

De lamp heeft twee lichtstanden. Bij permanent gebruik in de eco-modus heeft de lamp een brandduur van minimaal 5 uur, in de standaardmodus is dat minimaal 3,5 uur. Via de bijgeleverde USB-kabel kan de accu binnen 2,5 uur weer volledig opgeladen worden.

De adviesprijs is € 29,95.  De setprijs met een Nugget achterlichtje erbij bedraagt € 47,95.

 

 

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE