Deel dit artikel:

Sigma Ride-app compatibel met Apple Health

Sigma heeft haar Sigma Ride-app van een belangrijke update voorzien: deze biedt nu integratie van Apple Health. Het wordt zo gemakkelijker om je activiteiten te delen en trainingen op meer platforms te synchroniseren. De update is relevant indien je de app op een iOS-toestel gebruikt.

Apple Health is een gezondheids- en fitness-app die gezondheidsgerelateerde gegevens verzamelt. Die zie je op een heldere, overzichtelijke manier in je scherm. De gegevens die de app zelf verzamelt, zijn onderverdeeld in vier categorieën: activiteiten, mindfulness, slaap en voeding. Centraal staat de ontwikkeling. Daarbij gaat het om verandering in de aangeleverde gezondheidsgegevens over een bepaalde periode.

Daarnaast dient Apple Health als interface voor andere systemen. Denk hierbij aan bonusprogramma’s van je zorgverzekering. Als je wilt, kan Apple Health je trainingsgegevens doorgeven aan de app van je zorgverzekering en kun je geld besparen met je conditie.

Verbinding

Om jouw (fiets)activiteiten die via de Sigma Ride-app zijn geregistreerd automatisch of handmatig via Apple Health te delen, is een verbinding noodzakelijk. Die kun je heel eenvoudig zelf tot stand brengen. Je updatet de Sigma Ride-app (nieuwste versie), opent deze, klikt in het menu rechtsonder op ‘Meer’ en vervolgens op ‘Clouds & Apps’. Je schakelt daarna Apple Health in en drukt op ‘Verbind’ en op ‘Alles inschakelen’ of de categorieën die je wilt delen tussen de Sigma Ride- en Apple Health-app. Vervolgens moet je de verbinding nog toestaan.

Gerelateerde artikels