Deel dit artikel:

Sigma lanceert nieuwe serie fietscomputers

Het Duitse Sigma Sport brengt deze week vijf nieuwe fietscomputers in een keer uit. De vijf modellen maken deel uit van een serie en van eenzelfde familie, maar hebben wel elk hun eigen karakter.

Het merk bracht al in 1982 haar eerste fietscomputer op de markt. Intussen zijn ze bij Sigma toe aan 40 jaar fietscomputers ontwikkelen, en met hun laatste serie aan fietscomputers, de Sigma Originals, richten ze zich op stadsfietsers en sportievere fietsers.

Dankzij een geoptimaliseerde bediening en een nieuwe, grotere display zijn de Originals nog gebruiksvriendelijker geworden, maar hebben ze toch hun compacte formaat behouden. Dankzij de extra lange batterijduur van liefst twee jaar hoeven fietsers zich geen zorgen te maken over het onderhoud van hun fietscomputer.

Recreatief vs. sportief

De Originals BC 5.0, BC 8.0 en BC 10.0 zijn door Sigma gemaakt voor fietsers die snel en eenvoudig de meest fundamentele gegevens van hun fietsrit willen zien en willen vastleggen. De BC 5.0 doet dienst als meest ‘basic’ computer in deze groep. De huidige snelheid, de dagafstand, totale afstand, rijtijd en het uur zijn op elk moment gemakkelijk af te lezen op zijn grote display en dankzij de grote knop is scrollen tussen de functies snel en eenvoudig, zelfs tijdens het fietsen.

De BC 8.0 is er voor de meer sportieve fietsers op de racefiets, mountainbike en gravelbike, die naast de basisfuncties ook de totale rijtijd, de gemiddelde snelheid en een vergelijking tussen de huidige en gemiddelde snelheid willen zien. Uitgerust met tien functies meet de BC 10.0 naast deze basisfuncties ook de temperatuur en de maximale snelheid. 

Voor de sportievere functies heeft Sigma ook twee nieuwe computers in petto. De BC 12.0, met jawel, 12 functies, en de BC 14.0 die er zelfs meer dan 14 heeft. Functies die er hier nog bijkomen zijn die om afstanden op verschillende fietsen te meten, voor gebruikers die bijvoorbeeld een wegfiets afwisselen met een mountainbike, cadansmetingen, hoogtefuncties en powermeting, mits optionele sensor.

Prijzen gaan van € 19,95 tot € 99,95, te vinden op de website.