Deel dit artikel:

Shimano’s topschoen wordt lichter en comfortabeler

Shimano verwelkomt een nieuwe topschoen in zijn S-PHYRE-assortiment. De RC903 en de RC903W, de vrouwelijke variant, bieden meer comfort, een lager gewicht en strakkere lijnen aan dan zijn voorganger.

Met behulp van de apparatuur van Bikefitting.com, werden de 3D-gegevens onderzocht om beter te begrijpen hoe rijders druk uitoefenen tijdens de trapbeweging. Daarbij identificeerden ze verschillende zones waar kracht op verschillende manieren over de schoen wordt uitgeoefend. Daarnaast hebben ze de vorm en de materialen van de nieuwe RC903 en de RC903W geoptimaliseerd om de krachtoverdracht te maximaliseren met behoud van comfort.

Dit behoud van comfort wordt geholpen door de BOA Li2 draaiknoppen als bij de vorige RC902 sluitsysteem. Met Shimano’s unieke Dynalast-vorm krijgt iedere voetvorm een uitstekende fietsschoen met een nieuwe hielstuk dat de pasvorm en voetstabiliteit optimaliseert en je hiel op zijn plaats houdt om verschuivingen tijdens zware inspanningen te voorkomen. Ook de tenen kunnen rekenen op een verfijndere ruimte om dat comfort te garanderen.

De RC903W biedt dezelfde hoogwaardige prestatiekenmerken, maar kent een andere design, dat speciaal is ontworpen voor vrouwen. De schoen heeft een lager volume en een smallere pasvorm die beter aansluit bij de voetvormen en contouren van vrouwen.

De RC903 S-PHYRE is te verkrijgen in het wit, blauw, rood en zwart, in de maten 40-48 (halve maten verkrijgbaar tussen 40 en 46,5).

Tussen de maten 40 en 46 is er ook een bredere uitvoering beschikbaar.

De RC903W S-PHYRE is enkel te verkrijgen in het wit, in de maten 36-44.

De schoen weegt 225 g voor de maat 42, wat 15 g lichter is dan RC902. De schoen heeft een adviesprijs van 359,95 euro.