Deel dit artikel:

Shimano voegt drie fietsbrillen toe aan assortiment

Shimano kennen we allemaal van de fietscomponenten. Het Japanse merk biedt echter veel meer aan sportieve fietsers, waaronder brillen. Nieuw in die categorie zijn de Technium, Technium L en Twinspark.

De brillen zijn in de eerste plaats bedoeld om je ogen te beschermen. Ze zijn voorzien van zogeheten Ridescape-lenzen, een serie lenzen die zich voor uiteenlopende omstandigheden lenen. Ze filteren precies genoeg licht, met behoud van zicht op de details.

Onder de 30 gram

Shimano heeft bij de ontwikkeling rekening gehouden met het draagcomfort. Dat blijkt onder meer uit het lage gewicht. Alle drie de nieuwe modellen blijven onder de 30 gram. De Technium-bril weegt 27,4 gram, de Technium L 26 gram en de Twinspark 25,3 gram.

Full en half frame

De Technium is een full frame bril, wat betekent dat het frame rond om de lens loopt. Bij de Technium L en Twinspark betreft het half frame billen. Aan de onderzijde zit geen framerand, wat gemakkelijk kan zijn onder bepaalde omstandigheden.

De Technium en Technium L (allebei 99,95 euro) hebben een verwisselbare lens. De Twinspark (54,95 euro) wordt met één standaard lens geleverd.