Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano viert honderdjarig bestaan met speciaal jubileumboek

Shimano bestaat deze week honderd jaar. Reden genoeg voor het Japanse bedrijf om een speciaal jubileumboek uit te brengen: Shimano 100 Works. Dat geeft een goede indruk van de snelle opmars en de belangrijkste ontwikkelingen. Tevens is er een jubileumwebsite gelanceerd.

In 1921 richtte Shozaburo Shimano in het Japanse in Sakai City het bedrijf op dat direct zijn naam droeg. Honderd jaar later heeft Shimano meer dan elfduizend mensen in dienst bij vijftig verschillende productie-, onderzoeks-, verkoop- en marketingafdelingen. Zij hebben onderdak bij vestigingen over de hele wereld. Hoe groot ook, Shimano is nog altijd een familiebedrijf is. Het staat onder leiding van Shimano-president Yozo Shimano.

Trots op bedrijf

In de jaren tussen 1921 en 2021 creëerde Shimano producten die een blijvende impact hebben op de fietsindustrie. Enkele van de bekende producten en technologieën zijn de 3.3.3 vrijloopnaaf, de 3-speed naven, het SiS geïndexeerd schakelsysteem, Dual Control-hendels, Hyperglide-cassettes, SPD-pedalen en Di2-elektronisch schakelen.

Bij Shimano is men – terecht – trots op het bereiken van de mijlpaal. Om daarbij stil te staan blikt de Japanse onderneming terug op haar hoogtepunten op een website en in een speciaal jubileumboek met foto’s. Er komen slechts tweeduizend fotoboeken beschikbaar via preregistratie en loting. De inhoud van het herdenkingsfotoboek biedt een inkijkje in de totstandkoming van enkele baanbrekende producten van Shimano.

Het Shimano 100 Works jubileumfotoboek bevat 264 pagina’s (333 × 265 × 30 millimeter). Inschrijven voor de loting kan via een website.

Jubileumwebsite

Grijp je mis, dan kun je je ook in de technologieën en achtergrondverhalen verdiepen via de speciale jubileumwebsite. Hier worden honderd iconische producten getoond met aansprekende fotografie. Daarnaast komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van Shozaburo Shimano en alle activiteiten waarop Shimano inzet.

Gerelateerde artikels