Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano Ridescape: in alle omstandigheden thuis

Shimano heeft niet alleen enkele nieuwe brilmonturen, maar ook vijf verschillende Ridescape-lenzen die de kleuren en het contrast versterken volgens de wielerdiscipline en de lichtomstandigheden. Zo bewaar je altijd een goed zicht op de weg.

De lenzen zijn individueel afgestemd op specifiek licht, oppervlakten en de omgeving om fietsers het beste zicht naargelang de specifieke situatie te bieden. Daarnaast zijn ze ook gemaakt van een ultrahelder, sterk en lichtgewicht polyamide met optimale lichtdoorlatendheid voor een laserscherpe blik.

Altijd en overal het beste zicht

Ridescape ES: Deze lens is geschikt voor extra zonnige omstandigheden. Ze minimaliseert de lichtdoorlatendheid om de ogen te beschermen tegen extreme zonnestralen en reflecterend licht. Dit vermindert niet alleen de belasting van de ogen, details in de textuur van de grond zijn eveneens makkelijker te herkennen.

Ridescape RD: Dit zijn meer allround Road-lenzen die bepaalde kleuren versterken en andere onderdrukken om het asfaltcontrast en de zichtbaarheid te versterken. Hierdoor vermindert de belasting op de ogen en is het gemakkelijker om gevaren zoals kuiltjes en stenen van veraf te herkennen en er tijdig op te reageren.

Ridescape GR: Ook aan onze ‘gravelaars’ is gedacht. Deze lenzen versterken het contrast van een breed scala aan oppervlakten om subtiele overgangen tussen gravel en asfalt te benadrukken.

Ridescape OF: Deze offroad-afgestemde lenzen verminderen schittering van de zon wanneer men afwisselend in en uit de schaduw rijdt en scherpt het visuele bewustzijn aan. Zo kan men sneller reageren op verschillende ondergronden (stenen, aarde, zand) en veel voorkomende obstakels (wortels, stronken, gaten).

Ridescape CL: Bij slechter weer zijn de CL-lenzen uitermate geschikt. Ze werden vervaardigd voor gebruik bij bewolkt weer met een betere lichtdoorlatendheid voor een bevordering van visuele prestaties. De anti-reflectiecoating vermindert ook verblinding door tegemoetkomende autokoplampen.

Nieuwe monturen

Naast de introductie van Ridescape-lenzen heeft Shimano haar assortiment van high-end zonnebrillen uitgebreid met twee nieuwe montuurontwerpen voor op de weg en offroad. De geheel nieuwe Aerolite P is een aerodynamisch, randloos model dat zich om het gezicht vormt en een panoramisch gezichtsveld biedt. Het Equinox4-model met halve rand werd dan weer extra stijf en stevig maakt. Een omkeerbaar neuskussen zorgt voor compatibiliteit en comfort.

Gerelateerde artikels