Deel dit artikel:

Shimano komt met verrassende schoenen

Nieuwe lijn van fietsschoenen

Als je Shimano ergens niet van kunt betichten, dan is het wel van avant-gardisme. Maar de nieuwe lijn touringschoenen lijkt toch niet minder dan een stijlbreuk met het verleden. Verfrissend!

De nieuwe modellen RT4 en RT5 lijken nog in weinig op waar je tot dusver bij Shimano-schoenen aan moest denken: no-nonsense schoenen van topkwaliteit over het gehele prijsbereik, maar met een eerder bescheiden voorkomen. De Road Touring 4 daarentegen springt onmiddellijk in het oog dankzij een opvallende kleurstelling, maar ook door zijn vetersluiting. Het bovenwerk is van synthetisch leer, de zool is van rubber om het lopen met de schoenen te vergemakkelijken, maar heeft wel een glassfiber versteviging voor voldoende stijfheid tijdens het fietsen.

Een RT4 in maat 42 weegt 275 gram, wat een heel behoorlijk getal is. Maatvoering: 36 t/m 48.

De RT5 valt minstens net zo sterk op, met zijn minimalistische uiterlijk met 3 velcrostraps en het geperforeerde bovenwerk van synthetisch leer. De velcrobanden zijn extra breed uitgevoerd om bij te dragen aan de stevigheid van de bovenschoen. De RT5 heeft eenzelfde rubberen zool met glassfiber versterking als de RT4. Ook de maatvoering is hetzelfde.

Mooi werk van Shimano, dat smaakt naar meer! (RVS)