Deel dit artikel:

Shimano innoveert haar S-Phyre- en Aerolite-brillen

Shimano heeft haar S-Phyre en Aerolite doorontwikkeld. De tweede generatie van deze brillen, beide voorzien van de Ridescape-lenstechnologie, moeten de prestaties zowel on- als offroad een boost geven.

De nieuwste versie van de S-Phyre heeft een rechte bovenrand met aerodynamische en inklapbare poten geheel geïntegreerd zijn met de rand en het glas. De afgeronde poten hebben een antislippatroon voor een betere pasvorm en comfort. Nieuw is het magnetische lenssysteem dat het gemakkelijker maakt om tussen lenzen te wisselen en om deze, indien nodig, schoon te maken.

De S-Phyre wordt geleverd met een van de zes Ridescape-lenzen van Shimano, inclusief een reservelens. Ridescape is de lenstechnologie die kleuren versterkt en oppervlakken op uiteenlopende terreinen accentueert. De S-Phyre is geschikt voor gebruik op de weg, trails en gravel. Het frame is er in vijf kleuren: zwart (mat), wit (mat), rood (metallic), oranje (metallic) en blauw (metallic). Het gewicht komt volgens Shimano uit op 29,3 gram, de adviesprijs ligt op 189,95 euro.  

De nieuwste versie van de S-Phyre

Aerolite

De nieuwe versie van de Aerolite wordt al sinds het begin van het cross-seizoen gedragen door diverse toppers in het veld en wellicht zien we hem ook komend weekend op het wereldkampioenschap. Shimano heeft bij de ontwikkeling zowel functionaliteit als het mode-aspect mee laten wegen. Het ontwerp met de halve rand belemmert het zicht niet en biedt tevens een stijlvolle uitstraling.  

De bril wordt geleverd met een Photochromic Gray-lens, die meekleurt op basis van het zonlicht, of een Ridescape-HC lens, die het contrast verhoogt en oppervlaktedetails scherper maakt. Het Aerolite-montuur is ontwikkeld met een RX-Clip, waardoor het eenvoudig is om een lens op sterkte toe te voegen. Je bevestigt de clip over het verstelbare neusstuk.

De nieuwste Aerolite biedt vijf kleuropties: zwart, wit, metallic rood, mat metallic blauw en mosgroen. Met 26 gram is de bril een lichtgewicht. De versie met de Ridescape HC-lens is de voordeligste van de twee: 64,95 euro. Voor de fotochromische uitvoering betaal je iets meer: 94,95 euro.


Gerelateerde artikels