Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Shimano gunt entry-level MTB-groepen een upgrade

XTR, XT en andere Di2 off-road groepen mogen dan wel hip en cool zijn, niet iedereen heeft een paar duizend euro op overschot om even snel aan een mountainbike te besteden. Er worden nog altijd massa's mountainbikes met Shimano Alivio, Acera en Altus onderdelen verkocht en die groepen krijgen nu een upgrade.

De Acera (FC-MT300-3) en Altus (FC-MT120-3/2) gaan voortaan zwart geanodiseerd door het leven en worden aangeboden met vervangbare kettingbladen. Er is keuze uit 9-speed crankstellen met drie kettingbladen (44-32-22T en 40-30-22T) of twee kettingbladen (36-22T). Om ook de fietsen in de instapklasse naar de Boost inbouwstandaard te laten evolueren biedt Shimano de Alivio en Acera naven nu eveneens met 110 mm (voornaaf) en 148 mm (achternaaf) inbouwbreedte aan.

De nieuwe BL-MT400 remgrepen uit de Alivio groep kregen het ’twee-vinger’-design dat we al kennen van de XTR, XT, SLX en Deore remgrepen. De remgrepen die je met drie vingers bedient blijven op Acera-niveau beschikbaar in staal of aluminium. Deze remgrepen zijn met een reach van 75 mm ontworpen voor mensen met kleine handen en daarenboven is de reach 25 mm instelbaar. Tot slot werd de 2×9 Alivio side-swing voorderailleur (FD-M4020) aangepast in functie van een soepeler en preciezere werking. De nieuwe onderdelen zullen vanaf juni beschikbaar zijn in de winkels.